SOLSKJER: Živim da igram protiv velikih rivala poput Liverpula i Partizana!

Menadžer Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je po dolasku u Beograd na utakmicu sa Partizanom u Ligi Evrope da je jasan cilj njegovog tima ove sezone.

Crveni đavoli imaju mnogo uspona i padova ove sezone, u Ligi Evrope su upisali po pobedu i remi, a za trijumf ne znaju još od 19. septembra. U međuvremenu jesu eliminisali Ročdejl u Liga kupu, ali tek posle boljeg izvođenja penala.

„Liga Evrope nam je važna, poslednji put kada smo je igrali, osvojili smo je. Mesto u Ligi šampiona naredne sezone nam je cilj, bilo da je to kroz Premijer ligu ili Ligu Evrope, nije važno“, istakao je Solskjer.

Junajted nije stigao kompletan na duel sa crno-belima, koji se igra u četvrtak od 18.55, a najuočljivije je odsustvo prvog golmana Davida de Hee. Španski golman se povredio igrajući za reprezentaciju, a iako je igrao u nedelju na utakmici sa Liverpulom, Solskjer kaže da je njegovo odsustvo iz predostrožnosti.

„De Hea neće igrati, nismo želeli da rizikujemo da bismo ga sačuvali za sledeću utakmicu. Biće u konkurenciji za gostovanje Noriču“, naglasio je Solskjer i dodao da nije siguran kada će Pol Pogba moći da se vrati na teren.

Norveški stručnjak je istakao da ne oseća pritisak uprkos tome što njegov tim ne briljira u poslednje vreme, naprotiv.

„Zbog velikih utakmica sam i došao u Junajted, tako da nemam problem sa tim, naprotiv, to je izazov koji mi pričinjava zadovoljstvo, pa mi utakmice poput one sa Liverpulom i ove sa Partizanom prijaju“, rekao je Solskjer

Na pitanje da prokomentariše izjavu Roja Kina da Junajted mora da počne da daje golove i da je za tako nešto potrebno da dovede Harija Kejna, Solskjer je odgovorio:

„Poznato je da je Kin direktan. On je legenda kluba i ima pravo na svoje viđenje stvari, ali mi u svojim redovima imamo kvalitetne igrače, baš kao i Hari Kejn. Ne zaboravite da čekamo Marsijala da se oporavi. Takođe imamo još fantastičnih igrača koji kada su u formi postižu golove“.

Solskjer je istakao da očekuje pravu fudbalsku atmosferu u Humskoj i nikako rasističke ispade kakvi su viđeni na gostovanju reprezentacije Engleske u Bugarskoj.

„Trener Milošević je rekao da se nada fudbalskom prazniku, čemu se nadam i ja. Iskreno, uvek težim da vidim ono najbolje u ljudima, pa će tako biti i ovoga puta. Očekujem dobru fudbalsku atmosferu, po kojoj je Beograd poznat, bez onih drugih stvari“, naglasio je Norvežanin.

Be the first to comment on "SOLSKJER: Živim da igram protiv velikih rivala poput Liverpula i Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*