CRVENO-BELI BLIZU REŠENJA: Šampion Evrope na korak od Zvezdine užarene klupe!

Crvena zvezda ostala je u utorak bez trenera, nakon što je doskorašnji strateg srpskog šampion Milan Tomić podneo ostavku. Ipak, na Malom Kalemegdanou punom parom traže Tomićevu zamenu i čini se da su je i pronašli.

Kako saznaje Sportklub, najbliži klupi Crvene zvezde je španski stručnjak Ćavi Paskval, koji je sa Barselonom 2010. godine bio šampion Evrope.

renutak je takav da je Paskval bez posla i da mu je potreban angažman u Evroligi, a Zvezdi je neophodan iskusan stručnjak u elitnom takmičenju.

Paskval ima 47 godina, a od 2008. do 2016. bio je trener Barselone sa kojom je ostvario najveće uspehe u karijeri. Četiri puta je bio šampion Španije, a tri puta Kup kralja, dok je 2010. u Bersiju u Parizu u saradnji sa Navarom, Lorbekom i Majklom stigao do krova Evrope. Poslednji angažman bio mu je u Panatinaikosu od 2016. do 2018, a u tom periodu je osvojio dva šampionata Grčke i jedan Kup, ali je smenjen krajem prošle godine.

Dogovor bi ubrzo trebalo da bude postignut, pošto Crvenu zvezdu u narednih 10 dana očekuje čak pet utakmica u Evroligi i ABA ligi.

Crvenu zvezdu će na utakmici protiv Barselone sa klupe predvoditi dosadašnji Tomićev zamenik Andrija Gavrilović.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI BLIZU REŠENJA: Šampion Evrope na korak od Zvezdine užarene klupe!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*