NEKOLIKO OPASNIH RIVALA: Ovo su potencijalni protivnici Partizana u nok-aut fazi LK!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana porazom u Talinu propustili su priliku da kolo pre kraja obezbede plasman u nok-aut fazu Lige konferencija.

Ipak, crno-beli i dalje drže sve u svojim rukama i ako ne izgube od Anortozisa u Beogradu, proći će kao drugoplasirani tim grupe B u 1/16 finala Lige konferencija. Taj meč na programu je 9. decembra u Humskoj 1.

Partizan će tamo čekati jedan od trećeplasiranih timova iz grupa Lige Evrope.


Trenutna situacija po grupama LE je takva, da su ovo potencijalni rivali crno-belih.

U grupi A treću poziciju osvojiće Sparta iz Praga ili Brondbi, s tim da je češki predstavnik u poslednjem kolu dočekuje danskog velikana i bod će mu biti dovoljan za treće mesto.

U grupi B treću poziciju mogu da osvoje PSV ili Real Sosijedad. Španski tim će u poslednjoj rundi dočekati ekipu iz Ajndhovena i ukoliko trijumfuje zauzeće drugo mesto, dok će PSV biti treći i takmičenje nastaviti u LK. Svi ostali ishodi ostavljaju Sosijedad na trećoj poziciji.

Grupa C je najzanimljivija u celom takmičenju, pošto pred poslednje kolo sva četiri tima mogu da osvoje neko od četiri mesta. Trenutno je trećeplasiran Napoli, ali pitanje je na kom će mestu završiti grupnu fazu. U poslednjem kolu sastaju se Napoli Lester i Legija Spartak Moskva.

U grupi D je sve već poznato, pošto je kolo pre kraja sigurno da će Fenerbahče osvojiti treću poziciju, te je on jedan od potencijalnih rivala Partizana u nok-aut fazi Lige konferencija.

U grupi E u poslednjem kolu pašće odluka ko će biti na trećem mestu, Marsej ili Lokomotiva iz Moskve. Francuski gigant na Velodromu dočekuje Ruse i za osvajanje trećeg mesta biće mu dovoljan samo bod.

Grupa F je posebno zanimljiva, jer se u njoj nalazi Crvena zvezda. Srpski šampion je trenutno prvi, ali u poslednjem kolu gostuje Bragi, dok Midtjiland putuje u Razgrad na megdan Ludogorecu. Ukoliko crveno-beli na kraju budu treći, oni neće moći da se u 1/16 finala LK sastanu sa Partizanom, jer dolaze iz iste države. Dakle iz ove grupe potencijalni protivnici Partizana su Braga i Midtjiland.

U grupi G je takođe sve poznato pre poslednjih utakmica. Treće mesto je već obezbedio škotski velikan Seltik, pa je realno da u nok-aut fazi LK gledamo još jedan kultni dvomeč Partizana i tima iz Glazgova.

I za krah grupa H. Pred poslednje kolo poznato je samo da je Vest Hem osvojio prvo mesto, dok na treću poziciju mogu Dinamo iz Zagreba, Genk i Rapid iz Beča. Sastaju se Vest Hem i Dinamo, kao i Genk i Rapid, pa ostaje da se vidi ko će od tri pobrojana tima zauzeti treće mesto.

 


Be the first to comment on "NEKOLIKO OPASNIH RIVALA: Ovo su potencijalni protivnici Partizana u nok-aut fazi LK!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*