ZAVRŠILI POSAO: Promešani sastav Kopenhagena siguran, dva važna igrača povređena!

Očekivano, Kopenhagen se nije mnogo namučio na početku sezone u Evropi. Danski šampion je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobedio TNS u Velsu sa 2:0, pa će revanš na Parkenu biti samo formalnost. Kopenhagen može da se sprema za mečeve sa Crvenom zvezdom ili Helsinkijem u trećem kolu…

Ono što je najzanimljivije je da je trener Stale Solbaken izveo prilično šarenu postavu vez nekolicine startera i standardnih prvotimaca. U startnih 11 nije bilo petorice njenih stalnih članova. Na klupi su ostali kapiten Zeka, defanzivci Ankersen, Bjeland i Varela, krilo Fišer, napadač Vind.

Solbaken je odlučio da pruži šansu pojačanjima poput Bartoleca i Stagea, povratniku Holseu, rezervisti Papajanopulosu, a počeo je i rezervni napadač Sotiriu. I u takvom sastavu je danski prvak bio preveliki zalogaj za TNS i rutinski je došao do pobede kojom je obezbedio miran revanš. Danci nisu stvorili baš mnogo šansi, ali su kontrolisali utakmicu i iskoristili prilike koje su im se ukazale.

Posle početne nesigurnosti u prvih nekoliko minuta, Kopenhagen je nametnuo svoju igru, Ndoje je promašio dobru šansu, ali je u 18. minutu danski šampiona već imao 1:0. Hrvatski novajlija Bartolec je centrirao sa desnog krila, a kiparski napadač Sotiriu iskoristio šansu i sa petercu gurnuo loptu u mrežu.

Nastavio je Kopenhagen da dominira, a onda je sredinom poluvremena usledio momenat za veliku brigu Solbakena. Povredio se Rasmus Falk Jensen, nezamenjivi član prve postave i najbitniji trkač u ekipi. Zadnji vezni koji je neka vrsta Branka Jovičića u danskoj ekipi i nema pravu zamenu. Povreda uopšte nije izgledala naivno. Solbaken je reagovao i odmah uveo u igru kapitena Zeku. Ekipa je i dalje dominirala, s tim što je u finišu poluvremena mogla da primi gol.

Igrao je Kopenhagen bolje i u drugom poluvremenu, držao loptu, stavarao šanse i iz jedne takve iznudio penal.

Maldi napadač Vind je na poluvremenu zamenio Ndojea sa kojim nakjčešće igra u tandemu u napadu, a onda u 58. minutu fenomenalno petom asistirao za Sotirijua. Strelac prvog gola je sapleten u izglednoj šansi. Kopenhagen je dobio penal koji je najbolji igrač Skov pretvorio u 2:0, ali je Sotiriu zbog povrede morao da napusti teren. I njegova povreda je izgledala prilično zabrinjavajuće pošto nije mogao sam da napusti teren. Ušao je Viktor Fišer, pa je Solbaken donekle morao da menja formaciju u igru sa jednim klasičnim napadačem.

Neplanirene promene i povrede dvojice fudbalera su očigledno malo poremetile Kopenhagen koji je do kraja uglavnom čuvao rezultat, a TNS je šansu utakmice imao u 91. minutu kada je pogodio prečku.

Dansi su rešili pitanje plasmana u treće kolo, ali povrede dvojice bitnih igrača treba da brinu Solbakena i Kopenhagenove navijače.

Be the first to comment on "ZAVRŠILI POSAO: Promešani sastav Kopenhagena siguran, dva važna igrača povređena!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*