NIŽU SE POHVALE NA NOVAKOV RAČUN: On je čovek guma, neverovatno je šta radi!

Đoković je osvajanjem pete titule na Vimbldonu pobedom u epskom finalu nad Rodžerom Federerom zadivio čitavu planetu. Proteklih dana čitamo dosta hvalospeva na račun našeg igrača, a jedan od onih koji je zadivljen Novakom je i legendarni Sten Smit.

Smit je uporedio Đokovića sa legendarnim Džimijem Konorsom rekavši da je Nole „čovek od gume“.

– Đoković je čovek od gume – neverovatno je fleksibilan. Delimično je za to zaslužna genetika, ali i rad na toj sposobnosti. Džimi Konors je takođe bio takav, jako savitljiv. Čak je i Rafael Nadal mnogo napredovao u tom segmentu. Fleksibilnost smanjuje povrede i pojačava snagu – rekao je 72-godišnji Smit, koji je u bogatoj karijeri osvojio 53 titule u singlu i 54 u dublu.

– Vimbldon je bio sjajan – nivo tenisa na polufinalnom meču između Federera i Nadala je bio veoma visok. Nadal je zaista dobro igrao na travi. Federer je protiv Đokovića tokom najvećeg dela meča bio odličan, ali je Đoković bio ‚oštriji‘ u tri taj-brejka – rekao je Amerikanac.

– I Federer i Đoković i Nadal su uradili toliko toga da više ne treba da igraju, niti ikome više da bilo šta dokazuju. Sve zavisi od njihove dalje motivacije – zaključio je Smit.

Be the first to comment on "NIŽU SE POHVALE NA NOVAKOV RAČUN: On je čovek guma, neverovatno je šta radi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*