POTRESNA ISPOVEST ĐOKOVIĆEVOG KUMA: Posle razlaza sa Novakom samo Božjom voljom sam izbegao smrt!

Favorit broj 1.... Novak Đoković

Kum Novaka Đokovića Miljan Amanović preživeo je pravi pakao nakon što je u maju 2017. godine odlučio da se povuče iz tima koji je sezonama dominirao svetskim tenisom.

Do prekida saradnje došlo je jer je Amanović uvideo da se Novak zasitio svega. Ipak, od kraja prošle godine njih dvojica ponovo sarađuju.

– Kad smo u maju 2017. prekinuli, lično sam mislio da se više nikada neću vratiti u tenis. Jednostavno sam i fizički i mentalno bio istrošen. Ta moja ideja da se ne vraćam, samo je dobijala na potvrdi. Te 2017, posle prekida, nisam ni razmišljao o nastavku u tenisu. Naravno da ne mogu da kažem da nisam razmišljao o Novaku, jer smo prijatelji i kumovi – počeo je Amanović ispovest za Sportski žurnal.

Ne računajući maestralni povratak Đokovića od polovine prošle sezone, Amanović je bio svedok Novakovog najboljeg perioda u karijeri (2011 – 2016), ali kada se vrati unazad ne može da prenebregne činjenicu da je uspeh crpeo dosta energije.

– Sve me je to trošilo, ali takav je moj karakter, nije u pitanju ničija krivica. Mnogo sam se emotivno trošio i kad smo prestali u maju 2017, tek posle dva tri meseca počeo sam da se odmaram. Mentalno sam se osećao fenomenalno – rekao je Amanović pa nastavio:

– Nisam imao nikakve simptome a preživeo sam težak infarkt. četiri puta sam reanimiran. Sad mogu da kažem da je to bila Božija volja u pravom smislu reči, jer da tog dana samo jedna karika u lancu događaja nije bila na svom mestu, verovatno bih napustio ovozemaljski živo – poručio je on.

Amanović je objasnio koliko je teško biti deo uspešnog tima.

– Mnogo sam brinuo zbog njega, kako se oporavlja, zbog svakog treninga, zbog eventualnih grešaka, loših rezultata. Primao sam neke stvari lično, iste te stvari su me lično pogađale čak i kada nisam bio deo njih. Posebno kada je krenuo problem sa laktom – naveo je Amanović.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "POTRESNA ISPOVEST ĐOKOVIĆEVOG KUMA: Posle razlaza sa Novakom samo Božjom voljom sam izbegao smrt!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*