TRINKIJERI: Uživaću u derbiju da bih imao šta da ispričam deci, Pejdž će igrati centra!

Trener Partizna Andrea Trinkijeri istakao je da su sitni detalji ključan faktor u mečevima kao što je predstojeći „večiti“ derbi sa Crvenom zvezdom.

Veliki beogradski rivali sastaju se u subotu od 17 časova u hali „Aleksandar Nikolić“, u devetom kolu ABA lige.

„Ako si u košarci, sanjaš da budeš na klupi za utakmicu Panatinaikos – Olimpijakos ili Partizan – Crvena zvezda. Ako bi neko trebalo da napravi film o derbiju u košarci to je to. Nema treće. Dosta sam priča čuo, neke su kao bajke, želim da doživim to. Uživaću, bez dileme, zato što će mi to biti prvi u nizu derbija, a želim da uživam svake sekunde kako bih jednog dana mogao da ispričam deci šta znači kad sediš na klupi u Pioniru tokom utakmice Partizan – Zvezda. To mi je važno“, rekao je Trinkijeri.

Zvezda je lider lige sa perfektnim učinkom 8-0, dok je Partizana polovičan sa 4-4. Među presudnim faktorima meča mogla bi da bude igra u reketu, a problem za crno-bele je što Trinkijeri ima samo dva klasična centran, naspram zvezdine tri „petice“.

„Staviću Pejdža na centra“, našalio se Italijan kako će da reši tu situaciju.

„Zvezda ima iskusan i talentovan tim, sa dugim fondom igrača i nema poraz u ABA ligi. Derbi je takav, onaj ko nije favorit ima nešto više u utakmici… Detalji su jako važni, jedan skok, lopta, faul ili mala stvar su važni. Zato je potrebna koncentracija“, rekao je Trinkijeri.

Harizmatični Italijan opisuje da je upoznat da se „pobednici šire po kafićima, a poraženi ne izlaze iz kuća“.

„Imao sam iskustva do sada sa navijačima Partizana i Crvene zvezde. Više nje od igra, nije rat, ali u tom „peckanju“ je draž“.

B92

Be the first to comment on "TRINKIJERI: Uživaću u derbiju da bih imao šta da ispričam deci, Pejdž će igrati centra!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*