ŠOK: Partizan poražen od Studentskog centra

Košarkaši Partizana poraženi su rezultatom 83:84 od Studentskog centra u prvom meču četvrtfinala ABA lige na domaćem parketu u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Crno-beli nisu odigrali dobar meč, bili su daleko ispod nivoa na kom su očekivali da se nađu posle sezone u Evroligi, dok su gosti iz Podgorice imali nekoliko raspoloženih igrača.

 


Zvonimir Ivišić i Flečer Megi su maksimalno nervirali Željka Obradovića koji je bio vrlo nervozan tokom tajm-auta svog tima koji nikako nije uspevao da se odlepi i prelomi meč.

To Partizan nije uspevao sve do poslednjih trenutaka, iako je u četvrtoj četvrtini imao i sedam poena viška. Razlog za to je polovičan učinak Studentskog centra u šutu za tri i daleko veći broj skokova, dok su crno-beli šutirali znatno loše i na individualni kvalitet morali da „vade fleke“.

U dramatičnoj završnici je presudilo nekoliko ukradenih lopti Nanelija i njegova slobodna bacanja, pa je Partizan došao na korak do plasmana u polufinale gde ga već čeka Cedevita Olimpija.

Najefikasniji u Partizanu bio je Zek Ledej sa 20 poena, Kevin Panter je dodao 14, Matijas Lesor 12, Jam Madar 11, a Dante Egzum deset poena. Kod protivnika je Zvonimir Ivišić ubacio 22 poena i imao 12 skokova i tri blokade, Flečer Megi 16, Andrija Slavković 11 i upravo je on posustao u nastavku susreta.

Partizan je u prvom poluvremenu igrao po principu toplo-hladno. Videlo se da su igrači Željka Obradovića iznureni, ili je tako bar delovalo.

Navijači sa tribina probali su da ih energetski dignu, a ovacijama su pozdravili i Aleksandra Džikića i Bogdana Bogdanovića koji su se našli na tribinama.

Džikić je na mestu gde je sedela njegova majka Milka ostavio belu ružu, tek što se oprostio od nje i odao joj poštu.

 


„Grobari“ su pokušavali da poguraju tim Željka Obradovića koji u prvih nekoliko minuta nije mogao da se sastavi u odbrani.

Crno-beli su tek trojkama Zeka Ledeja i Jama Madara počeli da stižu prednost rivala koja je posle nekoliko uvodnih minuta bila 6:0.

Kada je Ledej ubacio dve trojke, a Madar jednu, crno-beli su prišli na 10:9, ali su onda opet ušli u minus fazu i seriju promašaja.

Studentski centar je to iskoristio da se odlepi u završnici prve četvrtine, iako je domaći tim prvi put poveo u sedmom minutu lepim potezom i pogotkom Madara iza glave za 11:10.

To je bio i prvi koš Partizana unutar linije 6,75, a ono što tokom prvog poluvremena nije ohrabrivalo jeste činjenica da su crno-beli imali 3/12 u šutu za tri i imali su više ispaljenih šuteva sa distance nego izbliza.

To su gosti iskoristili da na isteku desetog minuta vode 22:17, a da tokom druge deonice trojkama Matea Drežnjaka odu na 30:17.

Od tog trenutka je Partizan postepeno počeo da se vraća i preokrenuo je serijom koju su pokrenuli Madar i Panter.

Prvi energijom u odbrani, drugi poenima i proigravanjem saigrača. I baš kada je Partizan uspeo da povede sa 45:41, Studentski centar je za minut to preokrenuo i završio poluvreme sa 47:46, a Andrija Slavković je bio jedan od glavnih razloga za takav ishod.

Početak drugog poluvremena pripao je Flečeru Megiju koji je ubacivao teške šuteve i parirao ukradenoj lopti Madara i trojkama Pantera i Ledeja.

„Studenti“ su održavali prednost od pet poena sve do tri minuta pred kraj trećeg perioda kada je Džejms Naneli iskreirao u dva navrata za poene svog tima.

Međutim, Zvonimir Ivišić je baš u tim trenucima ubacio mini-seriju od pet poena, na šta se nadovezao i Danilo Tasić košem uz faul, a crnogorski tim se opet odvojio na 68:60.

Naneli i Lesor su uspeli da ugase požar trojkom i poenima s linije penala, pa je Partizan završio treću četvrtinu sa zaostatkom od jednog poena.

Početak četvrte četvrtine obeležile su ukradene lopte Pantera i Nanelija, posle kojih je Dante Egzum dao trojku i polaganje za +6 u korist crno-belih.

Posle trojki Trifunovića i Zvonimira Ivišića Partizan je imao 77:73.

Po ko zna koji put Partizan dopušta protivniku da se vraća neverovatnim koševima koje su pogađali uz faul pa se u poslednji minut meča ušlo sa prednošću protivnika, naredni napad promašio je Kevin Panter pa je sve išlo ka senzacionalnom porazu. Imao je i drugu priliku, ali i to je promašio.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ŠOK: Partizan poražen od Studentskog centra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*