RODžER NA KONOPCIMA: Nišikori razbio Federera na startu Mastersa u Lodnonu!

Japanski tensier Kei Nišikori savladao je Rodžera Federera sa 2:0 (7:6, 6:3) u prvom kolu Lejton Hjuti grupe na završnom Mastersu u Londonu.

Japanac je zaslužeo stigao do treće pobede u desetom duelu sa Švajcarcem.

Nišikori je bio daleko bolji rival, dok je Federer odigrao ispod očekvanja. Kei je bio miran i staložen u svim prelomnim trenucima meča, pa je na kraju upisao trijumf bez većih problema.

Prvi set prošao je veoma izjednačeno. Obojica tenisera ljubomorno su čuvali svoje servise, te u 12 gemova nije viđena nijedna brejk lopta.

Zbog toga se pobednik odlučivao u taj-brejku. U odlučujućem gemu više živaca imao je Nišikori. Ubrzo je poveo sa 3:1 i do kraja je bez problema čuvao tu stečenu prednost, pa je rezultatom 7:4 poveo sa 1:0 u setovima.

Federer je na startu drugog seta odmah napravio brejk, ali je to bilo sve od večeras bledog Švajcarca. Nišikori ekspresno pravi ribrejk i poravnava na 1:1.

U šestom gemu Japanac po drugi put oduzima servis rivalu i pravi veliki korak ka pobedi. Nišikori je bez problema osvojio još dva gema i zasluženo upisao pobedu na startu takmičenja.

U prvom meču ove grupe Anderson je istim rezultatom slavio protiv Dominika Tima.

Nišikori u drugom kolu igra protiv Tima, Federer sa Andersonon. Oba meča na programu su u utorak.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "RODžER NA KONOPCIMA: Nišikori razbio Federera na startu Mastersa u Lodnonu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*