LUDO VEČE U LŠ: Junajted čudesnim preokretom srušio Juventus, Tadić čuva Ajaks, Siti i Real bez milosti!

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Juventus sa 2:1 u Torinu posle velikog preokreta u finišu utakmice.

Derbi „Stare dame“ i „Crvenih đavola“ u grupi H obeležio je današnji program u elitnom takmičenju, a Junajted je stigao do trijumfa uprkos tome što je gubio do 86. minuta golom Kristijana Ronalda iz sredine drugog poluvremena.

Portugalac je u 65. minutu postigao divan pogodak i prekinuo post dug 20 udaraca i više od 450 minuta.

Kristijano je pobegao čuvaru Viktoru Lindelefu, dobio dugu loptu od Leonarda Bonučija koju nije ni želeo da prihvata, već je iz trka uhvatio volej i zakucao ga uz desnu stativu.

Tim koji vodi Masimilijano Alegri je do tog trenutka bio mnogo bolji i pravo je čudo kako ranije nije poveo – Sami Kedira i Paulo Dibala su pogađali okvir gola, dok su stopostotne prilike propuštali Huan Kvadrado i Miralem Pjanić.

Sa druge strane, Junajted, za koji je ceo meč odigrao naš Nemanja Matić, bio je prepoznatljivo bezopasan i činilo se da će doživeti novi neuspeh, ali tako nije mislio omaleni Španac.

Momak kojeg je Žoze Murinjo često nipodaštavao, ponovo je bio jedan od spasilaca, a sada je divnim udarcem iz slobodnjaka izjednačio u samom finišu.

Već u sledećem napadu veliki preokret kompletirao je nekadašnji član Juventusa Pol Pogba koji se najbolje snašao u gužvi u petercu domaćeg tima.

Sa ova tri boda engleski velikan je izbegao velike probleme jer sada ima sedam, dva manje od Juventusa, a dva više od Valensije, dok je Jang Bojs poslednjeplasirani sa samo jednim.

U prvom meču grupe G Roma je slavila sa 3:1 na gostovanju moskovskoj CSKA i zadala „domaći zadatak“ posrnulom Real Madridu. Međutim, „Kraljevski klub“ nije imao problema u Plzenju protiv Viktorije i trijumfovao je rezultatom 5:0.

Pitanje pobednika rešeno je već u prvih 45 minuta, kada je tim Santjaga Solarija imao ogromnu prednost od četiri gola.

Vođstvo je doneo Karim Benzema u 21. minutu, što mu je bio 200. pogodak za klub, a već u sledećem napadu je Kazemiro duplirao prednost, da bi francuski napadač ubrzo i drugi put zatresao mrežu Čeha. Do kraja poluvremena i Bejl je bio uspešan za podsetnik na formu iz prošle sezone.

Fantastičnu predstavu „Kraljevića“ upotpunili su Vinisijus Žunior i Toni Kros – Brazilac mu je asistirao posle samo četiri minuta provedena na terenu, a Nemac divnim lobom postavio konačan rezultat.

Real i Roma sada imaju po devet bodova i međusobno će odlučivati o prvom mestu u grupi, dok će CSKA verovatno u Ligu Evrope jer ima četiri boda, tri više od Plzenja.

Čini se da je u grupi F sve rešeno kada je pitanje o ekipi koja će biti na prvoj poziciji – to je Mančester siti koji je deklasirao Šahtjor sa 6:0!

Ekipa Pepa Gvardiole je posle 24 minuta imala dva gola prednosti – Rijad Mahrez je u nogu pogodio Davida Silvu za vođstvo, da bi Gabrijel Žezus nešto kasnije sigurno realizovao penal. Međutim, sudija Viktor Kašai je napravio ogromnu grešku kada je pokazao na belu tačku posle saplitanja Rahima Sterlinga o teren.

Međutim, engleski napadač se iskupio već u prvom napadu u drugom poluvremenu kada je postigao prelep gol, a do kraja su mrežu gostiju napunili Rijad Mahrez i Žezus, koji je kompletirao het-trik.

Baš kao u Mančesteru, Lion je na svom terenu imao dva gola viška na pauzi, ali je i pored igrača više propustio da savlada Hofenhajm – 2:2.

Nakon nekoliko uvodnih šansi gostiju, Nabil Fekir i Tanguj Ndombele su se pobrinuli da sav plen ostane na „Grupama stadionu“, posle čega se nazirala osmina finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Kasim Adams je početkom nastavka zaradio drugi žuti karton i činilo se da povratka za bundesligaša nema.

Međutim, tako nisu mislili Nemci koji su odigrali neverovatno drugo poluvreme – Andrej Kramarić je izjednačio u 65, a u drugom minutu nadoknade Kaderabek je ostavio nadu Nemcima za prolaz dalje.

Hofenhajm je treći sa tri boda, Lion je drugi sa šest, dok je Siti na prvoj poziciji sa devet. Šahtjor je skupio dva boda.

(Levandovski 31p, 71)

I u grupi E je maltene rešeno ko će ići dalje, posebno pošto je Ajaks uspeo da izbegne poraz od Benfike i sada, uz minhenski Bajern ima odličnu šansu da prođe dalje.

„Kopljanici“ su u Lisabonu odigrali nerešeno 1:1 najviše zahvaljujući srpskom reprezentativcu Dušanu Tadiću. Tadić je u drugom poluvremenu na maestralan način izjednačio, kada je prihvatio dubinsku loptu, predriblao golmana i maltene iz mrtvog ugla loptu ćušnuo preko linije.

Prethodno je domaćinu, za kojeg je Ljubomir Fejsa odigrao celu utakmicu i dobio žuti karton, prednost doneo Žonas u prvom poluvremenu.

Ajaks sada ima osam bodova na drugom mestu, četiri više od Benfike koja je treća, dok je Bajern na prvoj poziciji sa 10.

Bavarci su potvrdili da polako izlaze iz krize, rutinskom pobedom nad ekipeom AEK-a sa 2:0.

Dvostruki strelac bio je očekivano Robert Levandovski koji je pogađao u 31. i 71. minutu. Prvi gol poljski napadač postigao je sa bele tačke, pošto ga je prethodno oborio naš Uroš Ćosić.

AEK je ostao zakucan na dnu tabele bez ijednog boda i gol razlikom 2:10.

B92

 

Be the first to comment on "LUDO VEČE U LŠ: Junajted čudesnim preokretom srušio Juventus, Tadić čuva Ajaks, Siti i Real bez milosti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*