CRNO-BELI U KANALU: Zadar deklasirao Partizan u Areni i stigao do prve pobede u ABA ligi!

Košarkaši Partizana poraženi su od Zadra sa 95:85, u petom kolu ABA lige.

Izabranici Nenada Čanka odigrali su najlošiju partiju ove sezone i pretrpeli su peti uzastopni poraz u svim takmičenjima.

Da sve bude još gore po crno-bele izgubili su od „fenjeraša“, odnosno ekipe koja do ovog kola nije imala niti jednu pobedu. Zadar je odigrao perfektan meč, kažnjavao je sve greške Partizana, kojih je na ovom meču bilo dosta.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Luka Božić sa 27 poena, Litl je ubacio 19, dok je Sime Špralja ubacio 13.

Na kraju su crno-beli uspeli da spuste zaostatak, ali rezultat je najmanje važan kada ekipa odigra očajnu utakmicu.

Partizan je vodio Janković sa 17, Pejdž je ubacio 16, dok je Đorđe Gagić ubacio 12 poena.

Od starta meča Partizan je imao problema sa odbranom, što pokazuje podatak da su u prvoj četvrtini primili 23 poena. Da bude lakše isto toliko su dali i očekivalo se da trofejni beogradski klub „zategne“ u nastavku.

Međutim, ništa od toga se nije desilo. Zadar je bio veoma raspoložen, dosta toga su pogodili i u završnici poluvremena uspeli su da se odvoje. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 40:48.

Loše je izgledala igra ekipe Nenada Čanka, ali će tek u nastavku zaigrati još lošije. Otvoreni šutevi su se promašivali, u odbrani se spavalo i Zadar je sve to kaznio. Otišli su na dvocifrenu prednost i više je nisu ispuštali.

U poslednjoj deonici razlika je bila i sramnih +20 protiv ekipe koja do ovog meča nije imala niti jednu pobedu. U poslednjim minutima Partizan je uspeo da smanji na -10, ali to uopšte nije ublažilo utisak meča.

Partizan posle pet utakmica ima skor od dve pobede i tri poraza, dok je Zadar na 1/4.

B92

Be the first to comment on "CRNO-BELI U KANALU: Zadar deklasirao Partizan u Areni i stigao do prve pobede u ABA ligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*