PORAZ KAO OPOMENA: Srbija nije osvojila set protiv Poljske, ali je prošla u polufinale SP!

Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva u odbojci!

Samo je jedan set bio potreban reprezentaciji koju predvodi Nikola Grbić u duelu protiv Poljske, al naši odbojkaši su samo završili ono što je preostalo posle razbijanja Italije i bez toga. Nisu uspeli da osvoje set, ali su odigrali dovoljno dobro, osvojili potreban broj poena u porazu i uspeli da se izbore za prolazak dalje. Igraćemo polufinale Svetskog prvenstva – 0:3 (26:28, 26:28, 22:25) .

Opet su Poljaci bili bolji, kao i u prethodnom susretu na ovom turniru, ali ponovo taj poraz neće boleti.

U prvom setu su naši odbojkaši imali dosta šansi da ga reše u svoju prednost, ali su u završnici povezali dve loše stvari – slab prijem i previše servis grešaka. Poljaci su se vratili iz minusa, spasili nekoliko set lopti i dobili prvi deo igre u svoju korist – 28:26.

Poljaci su malo slabije ušli u meč od naših odbojkaša, ali su kako je vreme prolazilo polako dizali nivo i ponovo se videlo da nam ne odgovaraju po stilu igre. Posebno smo se mučili da zaustavimo opasnog Kureka.

Nastavilo se sve i u drugom setu. Mnogo promašenih servisa, previše smo rizikovali, a sa druge strane Kurek je nastavio da teroriše. Nije bilo odgovora za njega. Ponovo smo imali prednost i ponovo je Poljska preuzela kontrolu nad setom.

Ušlo se u egal, a Poljaci su imali inicijativu. Onda se razigrao Uroš Kovačević i prednost je otišla na našu stranu. Kad god bi naši imali šansu, pravili bi servis-grešku. I to se, uz neke slabe procene u polju, našim odbojkašima obilo o glavu. Poljaci su dobili i drugi set na razliku – 28:26.

Dobili su naši odbojkaši još jedan težak udarac… Protiv Italije smo napravili svega 14 servis grešaka, a danas u prvom setu osam, a u drugom devet grešaka..

Ipak,dobra stvar u celoj priči je bila što su naši odbojkaši već osvojili dovoljan broj poena da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva.

Posle toga je Nikola Grbić malo mešao ekipu. Rezultat nam nije bio previše bitan.

Cilj je ostvaren! Moglo je to da se nasluti posle jučerašnje pobede, a sada je gotovo!

Mozzartsport

 

Be the first to comment on "PORAZ KAO OPOMENA: Srbija nije osvojila set protiv Poljske, ali je prošla u polufinale SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*