BOMBA NA MARAKANI: Zvezda u pregovorima sa Bojanom Krkićem!

Vladan Lukić Marakana

Katalonski Sport javlja: Crvena zvezda pregovara sa Stoukom oko Bojana Krkića (28)!

A informacije Sporta kada je reč o Kataloncima treba uzimati s pažnjom i poštovanjem. Očigledno da je iz izvora bliskih igraču doSporta procurilo da pregovara sa novim učesnikom grupne faze Lige šampiona.

Katalonski dnevnik otkriva da Krkić želi da igra u najjačem kontinentatlnom takmičenju sa klubom u kojem je igrao i njegov otac. Traži se rešenje u pregovorima sa Stoukom. Engleski drugoligaš ne računa ozbiljno na Krkića, ali je problem što Španac srpskog porekla ima još dve godine visokog ugovora sa Potersima. Sport navodi da Zvezda posle plasmana u Ligu šampiona želi da poslednjeg dana prelaznog roka dovede zvučno pojačanje i da je zato krenula u ofanzivu na Krkića.

Zato je klub sa Marakane kontaktirao agenciju Vaserman koja zastupa španskog napadača i dobio je pozitivan odgovor sa Krkićeve strane. Sada treba postići dgovor sa Stoukom. Englezi su raspoloženi za pozajmicu i čeka se samo da se dogovore uslovi. Krkić u Stouku ima nedeljnu platu od 48.000 funti, a na godišnjem nivou je to oko 2.780.000 evra. Plata koju Zvezda ne može da plaća, ali Stouku ide u prilog da neko pokrije makar deo Krkićevih godišnjih primanja.

Krkić je u Stouk došao 2014. godine, u prve dve sezone je igrao zapaženu ulogu, u trećoj je prebačen u B tim, pa pozajmljen Majncu u januaru gde je proveo ostatak sezone. Prethodne sezone je igrao u Alavesu na pozajmici, ali bez većeg uspeha pošto je na 15 mečeva postigao samo jedan gol. Podsetimo, Krkić je produkt Barselonine omladinske škole. Sa 17 godina je srušio rekord Lea Mesija kao najmlađi debitant u istoriji katalonskog giganta. Za četiri sezone u Barsi je odigrao 163 meča i postigao 44 gola. Posle toga je usledio transfer u Romu, pa pozajmica u Milan da bi ga Barsa opet vratila i odmah ga pozajmila Ajaksu. A onda transfer u Stouk posle čega je usledio pad karijere koja je mnogo obećavala…

U nekoliko navrata je povezivan i sa Crvenom zvezdom, ali nije bilo ni para, a ni volje sa njegove strane da se trenasfer realizuje. Zvezdin ulazak u Ligu šampiona je sve promenio. Ovog leta su se kao zainteresovani za Krkića pominjali Porto, Benfika i MLS ligaš Nju Inglend.

Mozzartsport

Be the first to comment on "BOMBA NA MARAKANI: Zvezda u pregovorima sa Bojanom Krkićem!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*