ŽREB ZA LE: Čelsi na PAOK, dva Red bula u istoj grupi!

Salcburg i Seltik, Fener i Dinamo Zagreb, Arsenal i Sporting, Olimpijakos i Milan, Lacio i Marsej, Čelsi i PAOK spojio je žreb u grupama Lige Evrope.

Vrlo zanimljina ljubiteljima fudbala u Srbiji biće Grupa H u kojoj će međusobne duele voditi nekoliko srpskih fudbalera.

Sergej Milinković-Savić predvodiće Lacio protiv Olimpika iz Marseja koji je u petak predstavio Nemanju Radonjića i nemačkoj Ajntrahta u kojem su Filip Kostić, Mijat Gaćinović i Luka Jović.

Interesantna je i Grupa L u kojoj će borbi sa Čelsijem voditi PAOK našeg Aleksandra Prijovića te „srpski“ Videoton koji s klupe predvodi Marko Nikolić, a na terenu su Danko Lazović i braća Marko i Stefan Šćepović.

Londonski Arsenal će igrati protiv Sportinga iz Lisabona za koji igraju Radosav Petrović i Nemanja Gudelj, italijanski velikan Milan je u grupi sa Olimpijakosom i Betisom.

Partizanov „dželat“ Bešiktaš je imao sreće jer je dobio pristojnu grupu sa Genkom, Malmeom i Sarpsborgom, neposredno nakon što se pojačao dovođenjem Adema Ljajića.

Najtrofejniji klub takmičenja Sevilja će se boriti sa Krasnodarom, dok će Dinamo u Zagrebu ugostiti Anderleht, Fenerbahče i Spartak iz Trnave.

Zvezda je „poslala“ Salcburg u veoma tešku grupu sa Seltikom, „bratom“ Lajpcigom i Rosenborgom, a zanimljivo zvuči grupa u kojoj će bitke voditi Viljareal, Spartak Moskva, Glazgov Rendžers i Rapid Beč.

Nešto manje pažnje privlače dueli Dinama iz Kijeva, Astana, Rena i Jabloneca, dok Bajer Leverkuzen ne bi trebalo da ima previše težak posao u konkurenciji Ludogoreca, Ciriha i kiparskog AEK-a iz Larnake.

Grupna faza LE počinje 20. septembra, poslednje kolo je 13. devembra. Šesnaestina finale je u februaru, osmina finala u martu, a četvrtfinale u aprilu.

Polufinalni mečevi su početkom maja, dok je finale Lige Evrope za sezonu 2018/2019 koja pobednika opet vodi u Ligu šampiona 29. maja u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

B92

Be the first to comment on "ŽREB ZA LE: Čelsi na PAOK, dva Red bula u istoj grupi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*