KONAČNO STIŽE NAPADAČ: Španac uskoro postaje novi fudbaler Zvezde!

Vladan Lukić Marakana

Pedro Perez Konde (30), napadač PAS Janjine, na putu je da postane novi igrač Crvene zvezde. Prema navodima iz Grčke i Srbije, naš šampion postigao je dogovor sa grčkim klubom za obeštećenje od 600.000 evra, dok će 30-godišnji Španac posle lekarskih pregleda potpisati ugovor na dve plus jednu godinu.

Kad već crveno-beli nisu uspeli da vrate Ričmonda Boaćija iz Kine, kad nisu mogli da sklope finansijsku konstrukciju za Franka Soldana (Santa Fe), uspešno su okončali opciju za koju je bio trener Vladan Milojević. Šef struke, kao u slučaju Bena Fardua, dobro je upoznat sa mogućnostima i golgeterskim sposobnostima špica Janjine, pa je uprava kluba uspela da spusti obeštećenje sa 800.000 na 600.000 evra i preliminarno zaključi posao.

Pročitajte još: Ebisilio za “Novosti”: Donald mi je pričao o Zvezdi, živimo za Ligu šampiona

Španac, rodom iz Viljafranke, sve do pre tri godine lutao je po nižim ligama u svojoj zemlji (Haen, Pocoblanko, Granada B, Alkojano, Melilja), ali odlična sezona u Kordobi (17 golova na 36 mečava) odvela ga je pre dve sezone u Janjinu, gde je procvetao i na 61 utakmici prvenstva i Kupa postigao 34 golova (30 prvenstvo i četiri u Kupu). Sa visinom od 182 cm, sličan je tip igrača kao što je bio Aleksandar Pešić. Timski je igrač, ali i dobar realizator.

Pedrov transfer ubrzao bi odlazak Milana Pavkova u Valjadolid, a Zvezda je u pregovorima sa Zemunom oko transfera Veljka Simića. Bivši omladinac crveno-belih igra odlično od kad se vratio u Srbiju pre šest meseci i u Zvezdi nisu imali dilemu da li da vrate svoje dete.

Novosti

Be the first to comment on "KONAČNO STIŽE NAPADAČ: Španac uskoro postaje novi fudbaler Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*