IGRA KAO LAV: Lajović pobedom nad Gaskeom nastavio dominaciju u Madridu!

Srpski teniser Dušan Lajović nastavio je sa fantastičnim partijama na Mastersu u Madridu i plasirao se u treće kolo pobedom nad Rišarom Gaskeom.

Lajović, koji je na turnir došao kroz kvalifikacije, savladao je velikog favorita u ovom susretu i prošao dalje kroz dva identična taj brejka – 7:6 (7-1), 7:6 (7-1).

Duci je odigrao jedan od najboljih mečeva od početka sezone, ne dozvolivši protivniku niti jednu brejk šansu za dva sata igre.

U prvom setu je sam propustio dve šanse, izgubio prvi poen u dodatnom gemu, ali je onda nanizao sedam komada i stigao do prednosti.

Igrao je srpski reprezentativac izuzetno agresivno, da bi se mala sumnja uvukla kada je, kod rezultata 5:4 u drugom setu, propustio meč loptu. To ga nije mnogo omelo, izborio se za drugi taj brejk u kojem je ponovo bio ubedljiv za jedan od najvećih trijumfa u karijeri.

Lajović je meč završio sa 34 vinera i 27 neiznuđenih grešaka, dok je njegov protivnik imao 26 direktnih poena i 15 grešaka.

U sledećoj rundi trenutno 95. igrač na svetu ponovo će imati težak posao jer čeka pobednika meča Huan Martin del Potro – Damir Džumhur.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.685.828 dolara, a titulu brani Rafael Nadal.

B92

Be the first to comment on "IGRA KAO LAV: Lajović pobedom nad Gaskeom nastavio dominaciju u Madridu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*