ŠPANCI PIŠU: Ako Partizan pobedi u Madridu…

FOTO: Euroleague

“Real Madrid – Partizan: igra nemogućeg koja će to prestati da bude“, naslov je današnjeg teksta španskog lista “As“.

Ovako je poznati španski medij najavio spektakl i peti meč, tzv. majstoricu, u prestonici Španije.

 


„As“ se pozabavio statističkim podacima na osnovu kojih će ili Real Madrid ili Partizan u sredu ostvariti istorijski uspeh, a to neće biti samo plasman na F4.

“Od kada je Evroliga pokrenula četvrtfinalni plej-of u sezoni 2004-05, nijedan tim se nije vratio i osvojio seriju od pet utakmica nakon što je počeo sa 0-2. Opšti bilans je 28-0, a kada je u pitanju peta utakmica, bilans u korist domaćeg tima u tim mečevima je: 15-0! Real Madrid možda bude prvi koji će to prekinuti, iako je u prve četiri godine, u kojima se igralo na dve dobijene utakmice, niz prekinula druga španska ekipa, Baskonija, pobedivši u seriji protiv Panatinaikosa 1-2, pobedom u Atini 71-74.

Ako Real Madrid izgubi petu utakmicu na svom terenu, Partizan će ući u istoriju i postati prvi tim od ukupno 16 koji su pokušali da dobiju petu utakmicu u gostima. Niko to do danas nije postigao! Zapravo, od sezone 2008-2009 u kojoj je Evroliga uspostavila plej-of na tri dobijene utakmice, samo pet puta je neki tim uspeo da izjednači seriju nakon zaostatka 2-0 ili 0-2, i svi su na kraju poraženi. Nikada nijedan tim nije pobedio tri uzastopna meča u nokaut fazi posle 0-2“, piše “As“ i dodaje:

“Srbi su dobili obe utakmice u Madridu, a beli obe u Beogradu. Nikad viđeno! Zapravo, Partizan nikada pre toga nije pobedio u Madridu (9-0), a za tri dana su pobedili dva puta“, navodi se u tekstu.

Istorija bi mogla da se ispiše i u duelu Olimpijakosa i Fenerbahčea večeras u Pireju. Ukoliko Fener trijumfuje i ode na F4, to bi bio prvi put da osmi na tabeli sruši prvoplasiranog.


Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ŠPANCI PIŠU: Ako Partizan pobedi u Madridu…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*