DUCIJEV ATOMSKI TENIS U MADRIDU: Lajović preslišao Rusa i zakazao duel sa iskusnim Francuzom!

Dušan Lajović se plasirao u drugo kolo Mastersa u Madridu.

Srpski tenier na startu turnira je u dva seta savladao Karena Kačanova (38. na ATP listi) sa 6:3, 6:2 posle 61 minuta igre.

Ovo je bio njihov drugi međusobni duel i druga pobeda Srbina.

Lajović je odigrao jedan izvanredan meč. U pojedinim trenucima Duci je igrao atomski tenis u kome je uživala madridska publika.

U prvom setu Duciju je bio dovoljan brejk koji je napravio u drugom gemu. U ovom delu igre Lajović je sjajno servirao i nije dao ni najmanju šansu Rusu da napravi brejk. Srpski teniser je u u prvom setu izgubio samo pet poena prilikom svog servisa, pa je sa 6:3 stigao do vođstva od 1:0.

Lajović je sjajno započeo i drugi set, odmah na startu napravio je brejk. Ipak, Rus nije hteo da se tako lako preda. Pogodio je Kačanov nekoliko dobrih udaraca i osvojio dva gema u nizu za preokret i vođstvo od 2:1. U narednom gemu Kačanov je imao tri vezane brejk lopte, ali je Lajović sjajnim potezima uspeo da se spasi i izjednači na 2:2. Posle ovog gema Rus je totalno pao, a Lajović je krenuo da pogađa neverovatne udarce. Ređao je poene i gemove, napravio još dva brejka i zasluženo prošao u drugo kolo.

Ovo je Lajoviću bila treća pobeda u nizu u Madridu, pošto je prethodno pobedio u dva kvalifikaciona meča

U borbi za treće kolo Lajović će igrati protiv Rišara Gaskea.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači

Be the first to comment on "DUCIJEV ATOMSKI TENIS U MADRIDU: Lajović preslišao Rusa i zakazao duel sa iskusnim Francuzom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*