ZLATIBOR IZLEČIO ČAČANSKE RANE: Zvezda deklasirala Čajetinu sa 38 razlike!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zlatibor Čajetinu sa 102:64 u četvrtom kolu grupe A košarkaške Superlige Srbije.

Zvezda je ovom pobedom ostavila iza sebe poraz i loše izdanje koje je pokazala u prethodnom kolu kada je poražena u Čačku od Borca.

Bolji šut uz energičniju igru i odbranu bili su razlozi za trijumf domaćina. Najefikasniji je u pobedničkom timu bio Nikola Jovanović sa 17 poena, Filip Čović je ubacio 14, a Branko Lazić 12.

Nemanja Simović je ubacio crveno-belima 15 poena, a Dragoslav Papić i Mladen Pantić po 13.

Iako Zvezdinih 36% odsto šuta za tri poena ne deluje impoznatno, značajno je bolje nego 25% protiv Borca.

Aleksa Radanov je već na početku utakmice pokazao „pravac“ kojim će Zvezda igrati. Dve trojke pojačanja iz FMP pokazala su da je loše izdanje crveno-belih iz meča sa Borcem prošlost.

Radanovu su se odmah pridružili Ročesti i Lazić pa je domaćin već do polovine prve deonice uspeo da dođe do dvocifrene prednosti 16:5.

Zvezda je diktirala tempo meča koji Zlatibor nije mogao da isprati pa se sa 48:31 za domaćina otišlo na poluvreme.

Jaz između dve ekipe je počeo da se produbljuje i u nastavku kada je Zvezda zaigrala još čvršću odbranu, a igrači Zlatibora se umorili.

Treba istaći partiju Nikole Jovanovića koji je u reketu maksimalno koristio svoju šansu i u poslednjoj četvrtini napravio seriju od 10 uzastopnih poena, bilo posle ofanzivnih skokova ili dodavanja.

Zvezda je ovom pobedom došla do treće pobede i u narednom kolu igra protiv Tamiša u gostima. Zlatibor ima jednu pobedu i tri poraza i za tri dana igra protiv Mege na svom parketu.

B92

Be the first to comment on "ZLATIBOR IZLEČIO ČAČANSKE RANE: Zvezda deklasirala Čajetinu sa 38 razlike!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*