NIKOLA TUGUJE, NEMANjA SLAVI: Jokić odigrao još jednu monstruoznu partiju, ali je Minesota u ludoj završnici izborila plej-of! (VIDEO)

Košarkaši Minesota Timbervulvsa pobedili su Denver Nagetse 112:106 posle produžetka i plasirali se u plej-of posle 14 godina pauze!

Nikola Jokić predvodio je Denver sa 35 poena i deset skokova, ali to je bilo nedovoljno da se pobedi ekipa Minesote. Nemanja Bjelica je meč završio bez poena. Upravo Bjelica će biti jedini srpski košarkaš u doigravanju ove sezone.

Nagetsi su se mučili u napadu tokom većeg dela meča. Osim vođstva u Denvera u prvoj četvrtini, Minesota je tokom cele utakmice bila u prednosti.

Denver predvođen Jokićem uspeva da se vrati u trećoj četvrtini. Srpski as postigao je u ovom periodu 17 poena. U tim trenucima jedino je Jokić održavao Nagetse u životu, a totalni priključak Denver je uhvatio posle tri uzastupne trojke srpskog košarkaša.

Usledila je neizvesna poslednja četvrtina, u kojoj su Timbervulfsi su konstantno bili u prednosti. Denver je nekoliko puta propuštao da stigne do preokreta, pa se ušlo u veoma neizvesnu završnicu. U tim trenucima Marej je preuzeo odgovornost na sebe i sa šest vezanoih poena držao svoj tim u igri. Pri rezultatu 101:101 Denver je imao 4.6 sekundi za pobedu. Lopta je išla na Jokića, ali je Tadž Gibson,m koji se tokom cele utakmice mučio sa Srbinom, odigrao sjajnu odbranu i ukrao loptu najboljem igraču Nagetsa.

Minesota je imala 1.6 sekundi da stigne do velikog trijumfa, ali su odigrali veoma loš napad, koji je Tig završio šutem sa skoro pola terena.

Ušlo se u produžetke. Jokić je u dodatnih pet minuta potpuno zaustavljen od strane Gibsona. Ipak, Denver preko Mareja i Bartona konačno stiže do vođstva. Možda i ključne poene postigao je Džef Tig u poslednjim sekundama napada, čime je doneo prednost Minesoti od 107:106. Jokić na drugoj strani ne uspeva da poentira, pa Minesota sigurnim izvođenjem penala Viginsa i Batlera odlazi u plej-of prvi put posle 14 godina.

Ekipu Timbervulfsa predvodio je sjajni Džimi Batler koji je meč završio sa 31 poenom, pratili su ga Tauns sa 26, Vigins sa 18 i Tig sa 17. Bjelica je meč završio bez postignutog poena, a uspeo je da upiše dva skoka i tri ukradene lopte.

Jokić je sa 35 koševa bio najefikasniji u Denveru, a osim njega istakli su se Barton sa 24 i Marej sa 20.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Be the first to comment on "NIKOLA TUGUJE, NEMANjA SLAVI: Jokić odigrao još jednu monstruoznu partiju, ali je Minesota u ludoj završnici izborila plej-of! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*