ON JE SA NEKE DRUGE PLANETE: Neverovatni Nikola Jokić upisao novi tripl-dabl i odveo Denver na pobedu od plej-ofa! (VIDEO)

Denver Nagetsi upisali su jednu od najvažnijih pobeda u borbi za plej-of.

Oni su posle preokreta savladali Portland sa 88:82, a još jedan sjajan meč u nizu odigrao je Nikola Jokić.

Srpski košarkaš upisao je još jedan tripl-dabl, postigao je 15 poena, uhvatio čak 20 skokova i imao 11 asistencija.

Denver je ovom pobedom dospeo na deobu osme pozicije Zapadne konferencije i ima isti učinak kao i Minesota, koja je noćas takođe zabeležila trijumf.

Jokić je imao nešto lošije šutersko veče (5/14 za dva i 1/4 za tri). Ipak, to je nadomestio neverovatnim brojem skokova i sjajnim asistencijama.

Denver je posle dobre prve četvrtine pao u nastavku. Portland je stigao do preokreta, a u trećem periodu Trejlblejzersi imali su i maksimalnih +11. Ipak, Nagetsi su serijom 8:0 smanjili prednost rivala na samo tri poena, pa se ušlo u neizvesnu četvrtu četvrtinu.

Nagetsi su na krilima Jokića stigli do vođstva 75:71. Portland postiže četiri poena u nizu i izjednačuje rezultat. Usledila je ključna trojka Nikole Jokića za 78:75.

Denver je tad poveo i nije ispuštao prednost do kraja utakmice. Portland je pokušao da zaprži ćorbu domaćem timu, ali su Nagetsi bili izuzetno precizni sa linije penala u samoj završnici, pa su stigli do jedne od najvažnijih pobeda u sezoni.

Pored sjajnog Jokića u Denveru se istakao i Vil Barton sa 22 poena i sedam skokova. U poraženom taboru Lilard je dao 25, Nurkić 20, a Si-Džej Mekalum 16 poena.

U narednom kolu Nagetse očekuje ključna utakmica protiv direktnog konkurenta, Minesote Timbervulfs. Ukoliko Jokić i drugovi slave na teškom gostovanju izboriće plasman u plej-of.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Be the first to comment on "ON JE SA NEKE DRUGE PLANETE: Neverovatni Nikola Jokić upisao novi tripl-dabl i odveo Denver na pobedu od plej-ofa! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*