PODGORIČANI NAPRAVILI BREJK: Budućnost pobedila Zvezdu u Beogradu i povela u finalnoj seriji!

Košarkaši Budućnosti pobedili su Crvenu zvezdu 80:76 u prvom finalnom meču ABA lige u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“

Budućnost je do pobede došla izvlačenjem Zvezdinih visokih igrača na spoljne pozicije, što su koristili bekovi podgoričke ekipe i pogađali iz prodora ili trojki.

Meč je prelomljen trojkama Ivanovića i Popovića na kraju treće četvrtine posle čega Zvezda nije mogla da se vrati.

Najefikasniji su u Budućnosti bili Ivanović sa 20 poena i Nemanja Gordić sa 17 poena. Zvezdu je predvodio Alen Omić sa 14 poena, a Tejlor Ročesti je ubacio 13 uz deset asistencija.

Prva i druga utakmica finala igraju se u Beogradu, ali to crveno-beli u prvom meču nisu uspeli da iskoriste jer je Budućnost ušla u utakmicu serijom 7:0.

Prednjačio je u tim trenucima Zoran Nikolić koji je pogađao ili pronalazio saigrače na trojci, dok je na drugoj strani Dejan Davidovac bio nekarakteristično van ritma.

Zvezda uspeva da se približi trojkom Ročestija, ali Budućnost nastavlja da igra pik end rol za koji domaćin nema rešenje pa Podgoričani uspevaju da se odlepe do polovine prve deonice na +6 (11:5).

Šehović je trojkom odgovorio na trojku Jankovića za +7 (16:9), što je bila i najveća prednost Budućnosti. Zvezda je potom prišla na poen zaostatka, ali je proigrao Nemanja Gordić koji završava četvrtinu poenima za 25:22.

Budućnost je u drugoj četvrtini zaigrala lošije u napadu, ali je Zvezda i bila čvršća u odbrani pa su košarkaši Dušana Alimpijevića uspeli da povedu prvi put trojkom Enisa u 14. minutu meča.

Gosti u tim trenucima nisu uspeli da postignu koš čitava četiri minuta i tek je Ivanović prekinuo poenterski post šutem iz okreta preko Bjelice.

Na poluvreme se otišlo poenom prednosti za Zvezdu 38:37, a crveno-beli su furiozno započeli drugo poluvreme i posle koša Dobrića vodili su 47:39.

Džejms Feldin je promašivao sve što je uputio ka košu, a jedan od presudnih momenata se desio polovinom treće četvrtine kada je klupa Crvene zvezde dobila tehničku grešku. Gibson je pogodio dva penala, a Gordić trojku i Budućnost je prišla na samo poen zaostatka (49:48).

Podgoričani taj priključak nisu ispustili, a Ivanović i Popović su trojkama na kraju treće deonice odveli goste na 63:57. Zvezda nije uspela da se povrati do kraja i Budućnost je zasluženo povela sa 1-0 u seriji.

Naredni meč se igra u utorak od 18 i 30.

B92

 

Be the first to comment on "PODGORIČANI NAPRAVILI BREJK: Budućnost pobedila Zvezdu u Beogradu i povela u finalnoj seriji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*