MLADA, ALI SA VELIKIM SRCEM: Olga Danilović novac od nagrade donirala bolnici u Tiršovoj!

Olga Danilović doniraće novac od međunarodne nagrade „Hrabro srce“ u humanitarne svrhe, odnosno Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu.

Osvajanjem nagrade koja simbolizuje hrabrost, poseban kvalitet, ponos, strast, posvećenost timu, Danilović je od ITF dobila 1.000 dolara koje će dati u humanitarne svrhe.

Trostruka juniorska Grend Slem šampionka je za požrtvovanost i rezultate u Fed kup takmičenju osvojila nagradu „Hrabro srce“ Međunarodne teniske Federacije.

„Lekari su svakodnevno posvećeni spasavanju života mnoge dece u toj bolnici i nadam se da će moj doprinos pomoći u lečenju malih pacijenata“, rekla je sedamnaestogodišnja Olga.

Ona je treća srpska teniserka koja je dobila nagradu „Hrabro srce“, posle Jelene Janković, koja je dva puta dobila nagradu, i Bojane Jovanovski.

Jankovićeva je prvi put 2010. godine 3.000 dolara donirala UNICEF, a drugi put 2012. donirala 10.000 dolara Dečijoj klinici u Beogradu, dok je Jovanovski 2011. godine nagradu od 3.000 dolara donirala žrtvama cunamija u Japanu.

B92

Be the first to comment on "MLADA, ALI SA VELIKIM SRCEM: Olga Danilović novac od nagrade donirala bolnici u Tiršovoj!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*