RODžER PAO SA TRONA: Sjajni Kokinakis srušio Federera posle velikog preokreta!

Velika senzacija u drugom kolu Mastersa u Majamiju.

Rodžer Federer je ispao sa turnira posle poraza od Tanasija Kokinakisa 2:1 (3:6, 6:3, 7:6).

Mladi Australijanac grčkog porekla odigrao je sjajan meč, pa je zasluženo posle preokreta stigao do najveće pobede u karijeri.

Ovo je bio njihov pri međusobni duel.

Federer je ovim porazom izubio prvo mesto na ATP listi, pošto je branio titulu iz prošle sezone. Njega će na vrhu zameniti Rafael Nadal.

Kokinakisa u trećem kolu očekuje duel sa Fernandom Verdaskom, koji je u španskom dvoboju savladao Garsiju-Lopeza.

Mogli smo da gledamo odličan tenis dvojice tenisera.

Federer je bez većih problema osvojio prvi set, posle odlučujućeg brejka u četvrtom gemu.

Očekivalo se da će Rodžer lagano obezbediti prolaz u naredno kolo, ali se dogodilo potpuno suprotno.

Kokinakis je podigao nivo igre, te je sada on u četvrtom gemu napravio brejk koji je sačuvao do kraja seta i rezultatom 6:3 poravnao na 1:1.

Velika borba viđena je u odlučujućem setu. Federer je bez većih problema osvajao svoje servis gemove, dok se Kokinakis poprilično mučio. Rodžer je u šestom gemu imao dve brejk lopte, ali je Tanasi obe uspeo da spasi.

Federer je dobio naredna, svoja, dva gema čime je poveo sa 5:4, a Kokinakis je servirao za ostanak u meču. Australijanac je lako dobio servis gem, pa je na semaforu bili 5:5.

Najbolji igrač na svetu izgubio je samo jedan poen prilikom servisa i Tanasi je ponovo servirao za ostanak u setu i meču. Nije dobro krenuo Australijanac. Izgubio je dva uvodna poena, pa je Federer bio na samo dva od trijumfa. Ipak, Rodžer pravi dve greške, a Kokinakis zatim odličnim forhendima osvaja gem i uvodi set u taj-brejk.

U njemu je daleko bolji rival bio Kokinakis. Federer u 13. gemu nije imao ni najmanju šansu, pa je 175. teniser sveta zasluženo stigao do pobede i najveće senzacije u ovoj sezoni.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

 

1 Comment on "RODžER PAO SA TRONA: Sjajni Kokinakis srušio Federera posle velikog preokreta!"

  1. Najbolja vest u tennis danas. Ziveo Tanasi!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*