ARGENTINSKI DIV JAČI OD SVIH: Del Potro srušio bahatog Federera i utišao sramotnu američku publiku!

Huan Martin del Potro je šampion Indijan Velsa!

Argentinski teniser je u spektakularnom meču posle velike borbe savladao Rodžera Federera sa 2:1 (6:4, 6:7, 7:6).

Argentinac je pobedio Federera nakon 17 uzastopnih trijumfa prvog tenisera sveta i prvi put slavio na turniru u Kaliforniji.

Delpo je osvojio drugi trofej u sezoni, što je prvi put još od 2013. godine. Argentinac je osvojio prvi Masters u karijeri i prvi veliki turnir još od US Opena 2009. Od ponedeljka će biti šesti igrač sveta.

Na najvećem terenu Indijan Velsa gledali smo neverovatan duel. Delpo je bio sam protiv svih, pošto je 99% publike zdušno bodrilo Federera tokom svakog poena, pa je atmosfera bila kao na Dejvis kup mečevima. Rodžer se tokom većeg dela meča krajnje nesportski ponašao, a krivca u svojoj lošijoj igri često je pronalazio u sudiji Fergusu Marfiju.

Oba tenisera su na početku meča bez problema osvajala svoje servis gemove. Ipak, ključni trenutak dogodio se u petom gemu. Del Potro je napravio brejk bez izgubljenog poena i poveo sa 3:2. Do kraja seta Argentinac je bez problema čuvao svoje servise i lako priveo obaj deo igre kraju. Iskoristio je prvu set loptu i poveo sa 1:0.

Još veća borba viđena je u drugom setu. Del Potro je već u prvom gemu propustio dve vezane brejk šanse. Federer se nekako izvukao i stekao prednost od 1:0. U nastavku ovog seta gledali smo spektakularne poene, ali brejk šansi nije bilo. Sve se promenilo u desetom gemu. Rodžer je vodio sa 5:4, a Delpo je servirao za opstanak u setu. Federer je lako stigao do dve vezane set lopte. Ipak, Argentinac se dobrim servisima izvukao iz neugodne situacije i izjednačio na 5:5. Pobednik ovog seta odlučivao se u taj-brejku.

Federer je u 13. gemu u nekoliko trenutaka bio veoma bahat i bezobrazan prema glavnom sudiji, dok je američka publika na svaki način pokušala da oteža Del Potru. U prvih šest poena taj-brejka igrači su osvajali poene na svoj servis. Prvi je poklekao Delpo, Rodžer je napravio mini-brejk i poveo sa 4:3. Osvojio je Švajcarac i naredna dva poena i imao velike tri set lopte. Ipak, desio se još jedan obrt u meču. Del Potro osvaja tri poena u nizu i ostaje u setu. Federer je zatim propustio još jednu set loptu, a onda je usledila meč lopta za Delpa. Argentinac nije uspeo da je iskoristi, Federer vezuje tri poena i stiže do izjednačenja 1:1.

U trećem setu još jednom smo gledali gladijatorsku borbu. Pregršt neverovatnih poena i sjajnih udaraca. U prvih osam gemova brejkova nije bilo, iako je Federer bio bliži tome. Ipak, u devetom gemu Rodžer koristi drugu brejk šansu i stiže do prednosti od 5:4. Servirao je Švajcarac za meč. Poveo je sa 40:15 i izgledalo je da je sve gotovo. Ali, Del Potro se nije predavao. Argentinac je hrabrim udarcima, ali i greškama rivala vezao tri poena i stigao do brejk lopte. Rodžer je uspeo da je spasi, a onda i stigne do još jedne meč lopte. I ovoga puta Argentinac se izvukao, osvojio je tri poena u nizu i izjednačio na 5:5.

Pobednik meča odlučivao se u 13. gemu. Za razliku od prvog seta u ovom je od početka do kraja dominirao Del Potro i na kraju zasluženo stigao do prve Masters titule u karijeri. Federer i nekulturna američka publika mogli su samo da čestitaju boljem.

Švajcarac je izgubio 400 ATP poena, ali ostaje prvi na rang listi sa 290 više od Rafaela Nadala. Del Potro je šesti sa 350 iza Aleksandra Zvereva.

U sredu počinje drugi Masters u nizu, Majami Open, a žreb je u ponedeljak.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

 

Be the first to comment on "ARGENTINSKI DIV JAČI OD SVIH: Del Potro srušio bahatog Federera i utišao sramotnu američku publiku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*