NULA U BORISOVU: Zvezda bila bolja, BATE se provukao!

Foto: FK Crvena Zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli večeras da izbore plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa, pošto su u petom kolu Grupe H u Borisovu igrali nerešeno bez golova s Bateom.

Crveno-beli su ovim remijem ostali na drugom mestu na tabeli sa šest bodova, jednim više od BATE, ali je situaciju zakomplikovao Keln savladavši Arsenal, pa sada i ‘Jarčevi’ imaju isti broj bodova kao i Zvezda.

Uprkos tome, najtrofejniji srpski klub imaće priliku da pobedom upravo protiv Kelna, sedmog decembra na krcatoj Marakani, obezbedi prolaz u nokaut fazu nekog evro takmičenja posle tačno dve i po decenije. Zvezdu do proleća u Evropi vodi i remi sa Nemcima, uz uslov da BATE ne slavi u Londonu protiv ‘Tobdžija’.

Svi u crveno-belom najviše žale za šansom u bukvalno poslednjim sekundama meča, kada je odlični golman domaćina Denis Šerbitski loše izleteo, ali je Stanislav Dragun u poslednji čas sa linije izbacio šut Milana Rodića.

Samo tri minuta ranije, golman beloruskog sastava napravio je intervenciju meča, kada je neverovatno skinuo pokušaj Ričmonda Boaćija glavom s nekoliko metara.

Zvezda je tokom svih 90 minuta bila daleko bolji rival, kontrolisala je posed i ritam meča, a već u prvih 45 minuta imala je više prilika od rivala, koji je tek sredinom drugog poluvremena uspeo da uposli Milana Borjana.

Osim dve spomenute situacije, naša ekipa najbliža je bila pogotku posle pet minuta igre u nastavku – kada je Rodić, zasigurno najbolji pojedinac na susretu, lepo primirio loptu na roglju kaznenog i poslao divan volej udarac, ali se lopta od prečke odbila nazad u polje.

Crvena zvezda odigrala je još jedan odličan duel u evropskim okvirima, ostala neporažena i na trećem gostovanju, i potpuno zasluženo došla u situaciju da pred 50.000 navijača, u nezaboravnoj atmosferi, napravi i poslednji korak ka ogromnom uspehu.

Od 21 čas, i drugi srpski predstavnik u evrokupovima, Partizan će u Beogradu dočekati Jang Bojs u okviru svoje grupe Lige Evrope, a i crno-bele trijumf vodi do evropskog proleća.

Na tribinama Borisov Arene nalazilo se i oko 500 navijača gostiju, koji su na startu susreta napravili koreografiju uz transparent podrške generalu Ratku Mladiću, iako ga nisu direktno spomenuli, koji je u sredu osuđen na doživotnu kaznu zatvora pred Haškim tribunalom. Ostaje da vidimo kako će reagovati Evropska fudbalska unija (UEFA).