TESNA POBEDA: Zvezda bolja od FMP-a, Amerikanac DOMINIRAO!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP sa 69:64 u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu.

Crvena zvezda je startovala seriju pripremnih utakmica za novu sezonu, a odmah na startu zablistao je Aron Vajt. Američki košarkaš je ubacio 23 poena i imao sedam skokova protiv FMP-a u dvorani Aleksandar Nikolić.

Vajt je bio dominantan faktor na terenu sa obe strane, pokazao je ogromnu želju za dokazivanjem i to je rezuliralo kroz poene. Dvocifren broj poena kod domaćina ubacili su Luka Mitrović (12 poena), Ostin Holins (12) i Nikola Kalinić (10). Kalinić je stao na korak od dabl-dabl učinka, pošto je imao i osam skokova i šest asistencija.


Kod ekipe iz Železnika najefikasniji je bio nigerijski centar Ebuka Izundu sa 13 postignutih poena, dok su po 10 dali plej Brajs Džons i krilo Danilo Tasić.

Crvena zvezda je u prvoj proveri u sezoni nastupala bez Ognjena Dobrića i Nikole Ivanovića koji su meč propustili zbog lakših povreda, kao i Nejta Voltersa koji tek treba da se priključi timu.

Srpski i regionalni šampion već u četvrtak igra novi pripremni meč, protiv Mega Basketa, takođe u dvorani Aleksandar Nikolić.

CRVENA ZVEZDA – FMP 69:64

/20:15, 19:14, 13:17, 17:18/

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 2, Uskoković 3, Davidovac 2 (9sk, 6as), Mitrović 12 (6sk), Lazić 3, Kalinić 10 (8sk, 6as), Holins 12, Simonović, Gušić, Popović, Vajt 23 (7sk), Kuzmić 2 (6sk).

FMP: Vujičić 3, Pavićević, Džons 10, Nevels 9, Simović 8, Tasić 10 (7sk), Lakić 4, Izundu 13, Šaranović 4, Nerandžić 3, Nikolić.


Be the first to comment on "TESNA POBEDA: Zvezda bolja od FMP-a, Amerikanac DOMINIRAO!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*