NEKA SE SPREMI JANG BOJS: Partizan u nastavku razbio Mladost!

Fubaleri Partizana pobedili su Mladost iz Lučana sa 3:0 u osmom kolu Superlige Srbije. Partizan sada ima 16 bodova i treći je na tabeli.

Sve golove Partizan je dao u mnogo boljem drugom poluvremenu u kome su redom pogađali Nemanja G. Miletić u 53, Pantić u 63. i Tavamba u 70. minutu meča.

Večiti rival Crvena zvezda je slavio u Ivanjici sa 2:0, pa je pred meč Partizan imao imperativ pobede kako bi održao korak sa vrhom tabele.

Nisu tako krenuli igrači šampiona Srbije. Na početku utakmice razmenjena je po jedna prilika na svakoj strani u režiji Ožegovića i Tumbasevića, ali osim toga i individualnih pokušaja Zorana Tošića iz daljine, prvo poluvreme nije nudilo gotovo nikakve prave šanse i igru.

Mladost je krenula otvoreno, pa se povlačila, a crno-beli su preuzimali inicijativu. Loše su napadali i dodavali, završnice nije bilo pa je prvi deo igre bio za zaborav.

Jedina uzbuđenja viđena su u finišu kada je Partizan pokušavao iz prekida koje je izvodio Tošić. Jedan dobar šut iz slobodnog udarca u 44. minutu mogao je da ‘načne’ mrežu Dragana Rosića, ali je golman Mladosti dobro reagovao.

Samo minut kasnije gužva u šesnaestercu i loša odbrana Rosića posle kornera Partizana mogli su skupo da ga koštaju da priseban bio Bogdan Milošević koji je intervenisao pored Tavambe za 0:0 pred drugo poluvreme.

U drugom poluvremenu je na teren od strarta izašao mnogo bolji Partizan. Bolja dodavanja, kombinovanje su bili tu, ali je prvi gol došao posle solo akcije Nemanje Miletića. Dobra ‘biciklica’ i šut sa leve strane po dijagonali u malu mrežu nisu dali Rosiću šansu da odbrani pa je Partizan poveo.

Partizan do drugog gola dolazi zahvaljujući Tavambi koji je sačuvao loptu u nogama pored svog čuvara centirao i na nju je natrčao Danilo Pantić koji je deset minuta posle prvog gola duplirao prednost Partizana.

Nakon asistencije, Tavamba se upisao i u strelce u 70. minutu kada ga je proigrao Marjanović. U timu Partizana se u nastavku našao i Solomon koji je pokazao zavidan nivo energije i odigrao je dobro drugo poluvreme.

Debitovao je i Ognjen Ožegović, odigrao dobro do 66. minuta kada ga je zamenio Solomon. Ožegović je sa istoka i zapada ispraćen aplauzima, dok ga na jugu najvernije pristalice Partizana i dalje ne prihvataju i namenile su mu uvredljiv transparent.

Partizan sledeću prvenstvenu utakmicu igra naredne nedelje od 19 časova protiv Radničkog.

B92