BITKA ZA RUSIJU: Svetsko čudo u Tuluzu, Belgija obezbedila plasman na SP!

Veliko čudo dogodilo se u Tuluzu.

Reprezentacija Francuske iznenađujuće je remizirala sa Luksemburgom 0:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Trikolorima nije bio dovoljan ni pun stadio da savladaju nejakog rivala.

Francuzi su sve vreme napadali. Ređale su se šanse pred golom Luksemburga, ali domaćin nikako nije mogao do gola. Ili bi se isprečila prečka, ili bi sjajni golman Žuber odbranio.

U drugom poluvremenu ništa se nije menjalo, imali su Francuzi nekoliko izuzetnih prilika, ali gol kao da je bio začaran. Nakon svih tih promašaja, malo je falilo da Dešamov tim bude kažnjen. Žerson Rodriges je sjajno prošao po levoj strani, lepo je i šutirao, ali je stativa spasila Francuze.

Do kraja meča pokušala je Francuska do gola, ali promene rezultata nije bilo.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je laganu i ubedljivu pobedu na gostovanju Gibraltaru 4:0. Dva gola postigao je Džeko, a po jedan Kodro i Lulić.

Naši susedi ostvarili su važan trijumf, i sada imaju bod više od Grka pred poslednja dva kola.

Belgija je prva evropska reprezentacija koja je obezbedila plasman na SP preko kvalifikacija.

Ekipa Roberta Martineza savladali su u gostima Grčku sa 2:1.

Golova do 70. minuta nije bilo, a onda je na scenu stupio Vertongen. Fudbaler Totenhema jako i precizno je šutirao i savladao Karnezisa za vođstvo Belgijanaca.

Ipak, samo tri minuta akcije posle sjajne akcije Zeka poravnava.

Sve se dešavalo veoma brzo, pa je tako u 75. minutu Lukaku postavio konačnih 2:1 za Belgiju.

U grupi B reprezentacija Portugala ostvarila je tešku pobedu na gostovanju u Mađarskoj, 1:0. Odlučujući pogodak za šampiona Evrope postigao je igrač Milana Andre Silva u 48. minutu.

Najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo odigrao je svih 90 minuta za sastav Portugala, koji zaostaje tri boda za Švajcarskom.

Švajcarci su bili ubedljivi u Letoniji, pošto se kući vraćaju sa tri boda i rezultatom 3:0. Haris Seferović doneo je prednost gostima u devetom minutu, kada je na asistenciju Lihštajnera zatresao mrežu.

Do kraja meča, Švajcarska je postigla još dva gola. Prvo je Džemaili u 55. minutu udvostručio prednost, a onda je Rikardo Rodriges sa bele tačke postavio konačan rezultat.

Ovo je bio drugi penal za goste na meču, samo je Džemaili u 32. minutu bio neprecizan. Švajcarska ima tri boda više od Portugala na tabeli grupe B.