DA SE U HUMSKOJ PONOVO ZATRESE MUŠEMA: Fudbaleri Partizana večeras kreću u pohod na Ligu šampiona!

Fudbaleri Partizana večeras od 20:45 kreću u pohod ka trećem učešću u gurpnoj fazi Lige šampiona.

Prvi rival srpskog šampiona je podgorička Budućnost.

Crno-beli su ogromni favoriti u ovom dvomeču, ali opuštanje ne postoji. I dalje je sveža eliminacija od Zaglebja prošle sezone, a Partizan nikako ne sme sebi da priušti još jedan evropski debakl.

Kao što je poznato Partizan je u grupnoj fazi LŠ igrao 2003. i 2010. godine, pa se pristalice kluba iz Humske nadaju da će njihovi ljubimci ponovo posle razmaka od sedam godina zaigrati u najjačem fudbalskom takmičenju u Evropi.

– Mislim da smo svi svesni da nas očekuje važna i teška utakmica. Svi je željno isčekujemo, želimo da vidimo kako taj novi Partizan igra. Ulazim u taj meč sa željom da vidim dobar, ofanzivni Partizan. Želimo, naravno, da napravimo dobar rezultat. Znamo da će biti teško, ali smo spremni na veliku borbu. Bitno je dobro početi sezonu, rekao je trener crno-belih Miroslav Đukić.

Novi trener Partizana očekuje da njegov tim tokom svih 180 minuta diktira tempo.

– Očekujem da ćemo mi voditi meč i da će Budućnost pokušavati da nas kazni iz kontranapada. Zato je bitno da imamo smirenost. Ova utakmica traje malo duže, traje 180 minuta i treba strpljivo raditi, ne treba žuriti i iz te žurbe praviti greške. Mi ćemo se truditi da u tih 180 minuta iskoristimo svoje šanse, rekao je Đukić.

Fudbaleri Budućnosti u Beograd ne dolaze sa belom zastavom.

– Mislim da će predstojeći dueli psihološki biti teži za Partizan. Neki od igrača crno-belih nisu imali odmor i tu vidim našu šansu. Nismo opterećeni prolazom, nemamo šta da izgubimo i Partizanu prepuštamo ulogu favorita, rekao je trener Budućnosti Dragan Kažić.

Kladionice daju veliku prednost Partizanu u prvom meču. Kvota na trijumf crno-belih je u proseku 1.20, na pobedu Budućnosti čak 15, a na remi 6.25.

Meč počinje u 20:45, a direktan prenos je na televiziji Arena Sport.