VANZEMALjSKI FUDBAL REALA I BARSELONE: Mesi u 92. minutu utišao Bernabe, trka za titulu maksimalno neizvesna (VIDEO)

Fudbaleri Barselone savladali su u neverovatnom El Klasiku Real u Madridu sa 3:2.

Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Leo Mesi. Madriđani su poveli golom Kazemira u 28. minutu, a sjajni Argentinac je izjednačio pet minuta kasnije. Rakitić je golčinom u 73. minutu doneo preokret Barseloni. Real je nedugo zatim ostao sa igračem manje, direktan crveni karton dobio je Ramos. Ipak, to nije pokolebalo momke Zinedina Zidana, pa je rezervista Rodrigez u 85. minutu poravnao na 2:2. Izgledalo je da će se meč završiti bez pobednika, ali je usledila magična kontra Barselone, koju je drugim golom na utakmici završio Leo Mesi, pa su Katalonci u 92. minutu  stigli do velika tri boda.

Ovim trijumfom Barselona se sada izjednačila sa ljutim rivalom na čelu Primere, ali i ima utakmicu više. Sigurno je da nas u narednih nekoliko nedelja očekuje veoma neizvesna završnica šampionata, u kojoj dva najveća španska kluba neće imati pravo na kiks.

TOK UTAKMICE:

Na stadionu Santijago Bernabe gledali smo jednu od najboljih utakmica u poslednjih nekoliko godina. Oba tima su igrala veoma ofanzivno i beskompromisno tokom svih 90 minuta. Real je bolje ušao u meč, i već u prvom minutu je sudija Ernandez mogao da pokaže na belu tačku nakon starta Umtitija nad Ronaldom, ipak on se nije latio pištaljke, pa su Madriđani bili oštećeni.

Kristijano u šestom minutu ima lepu priliku, ali Ter Štegen sjajno brani. Prvu šansu za Barsu propustio je Suarez, njegov šut završio je preko gola. Ronaldo u 18. minutu ponovo sjajno šutira, ali neverovatni Nemac na golu Blaugrane pravi izvanrednu intervenciju. Bejl je u 22. minutu mogao da donese prednost svom timu, ali je očajno šutirao, pa je prilika otišla u nepovrat.

Ipak, do zasluženog vođstva Real stiže u 27. minutu, Ramos je pogodio stativu, a na odbitak je natrčao Kazemiro koji je ubacio loptu u praznu mrežu za veliko slavlje domaćih fudbalera i navijača. Nažalost po Real, prednost je trajala samo pet minuta. Posle sjajne akcije Barselone, Mesi se fantastično snašao i savladao nemoćnog Navasa.

Do kraja poluvremena Bejl je napustio teren zbog povrede, a Mesi je imao još jednu priliku. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Real je bolje započeo i drugo poluvreme, pa je već u 48. minutu imao šansu da dođe do nove prednosti, Pike je između Benzeme i Ronalda u poslednjoj sekundi reagovao i izbacio loptu u korner. Samo minut kasnije, Kros izvanredno šutira, ali magični Ter Štegen još jednom brani. U 53. minutu nemački golman ponovo je heroj Barselone. Benzema je glavom šutirao sa pet metara, a Ter Štegen je refleksnom reakcijom sprečio novo vođstvo Madriđana.

Barsa je prvi put u nastavku pripretila u 56. minutu, ali je Alkaser loše šutirao, pa je Navas uspeo da odbrani. Gosti su preuzeli inicijativu, pa su ubrzo imali još jednu ogromnu šansu. Pike je posle kornera šutirao jako i precizno glavom, ali je Navas još jednom bio na visini zadatka. Samo nekoliko minuta kasnije, ponovo je Pike bio u šansi, ali je Kostarikanac i ovoga puta iz duela izašao kao pobednik. Usledio je mirniji period utakmice, koji je prekinuo Real sjajnom kontrom u 67. minutu.

Asensio je uposlio Ronalda, a ovaj je veoma loše zahvatio loptu i samo sa nekoliko metarta šutirao je daleko preko gola. Suarez samo minut kasnije šutira, posle izvanrednog dodavanja Rakitića, ali Navas čudesno brani. Ipak, u 73. minutu ni Navas nije mogao da spasi Real. Ivan Rakitić je uputio pravu bombu ka golu domaćina, i tako doneo veliku prednost svom timu. Da stvari mogu da budu još gore pod Real, pobrinuo se Ramos, koji je nakon starta s dve noge nad Mesijem dobio direktan crveni karton. Po izlasku iz igre kapiten Madriđana imao je verbalni duel sa Pikeom.

Upravo je štoper Barselone imao šansu da stavi tačku na i, ali mu je Navas ponovo sjajno odbranio. Mesi je bio sledeći koji je zapretio, ali i sledeći kome je Kostarikanac spustio zavesu. Kazna za promašaje stigla je u 85. minutu. Rodrigez poravnava rezultat na 2:2 i utakmica ulazi u sjajnu završnicu. Real je sve do poslednjeg minuta bio opasniji, ali mu se to obilo u glavu. Roberto je u 92. minutu povukao sjajnu kontru, koju je završio Leo Mesi. Argentinac je postigao 500. gol u dresu Barselone i na taj način doneo zlata vrednu pobedu svom timu