ZVEZDIN DŽELAT UBIO KRALJA: Darušafaka stigla do velike pobede u Madridu!

Kakvo veče za turske klubove u Evroligi.

Posle velike pobede Efesa u Pireju, još veće čudo napravila je Darušafaka trijumfom protiv Reala u Madridu, 84:80. Trenutni rezultat je 1:1, a naredna dva meča igraju se u Turskoj,

Istanbulski tim je imao veoma dobar početak utakmice. Izabranici Dejvida Blata vodili su od samog starta, i tokom celog prvog poluvremena Real ni u jednom trenutku bio u prednost. Na odmor se otišlo sa vođstvom Darušafake od 44:38.

Madriđani su zaigrali dosta bolje u trećoj četvrtini. Ubrzo su stigli do preokreta, vodili su i sa maksimalnih +7, 58:51. Ipak, Darušafaka do kraja perioda smanjuje razliku, pa se u poslednjih deset minuta ulazi sa vođstvom Reala od 68:66. Turci su ubrzo preokrenuli rezultat, a Real do kraja utakmice nije mogao do nove prednosti. Vonamejker i Klajburn su u završnici utakmice odbili nalet Reala, pa je Darušafaka na kraju slavila sa 84:80.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bred Vonamejker sa 21 poenom, a pratili su ga Žižić i Skoti Vilbekin sa 17. U ekipi Reala bolji od ostalih bio je Ljulj sa 22 poena.

Revanš je na programu u sredu.

Prava je šteta što Crvena Zvezda sa osme pozicije nije otišla u četvrtfinale, jer bi sigurno imala i snage i šanse da izbaci Madriđane.