PRINTEZIS TRAGIČAR: Efes srušio Olimpijakos u Pireju, a evo kako navijači Zvezde slave poraz braće! (FOTO)

Košarkaši Efesa stigli su do velike pobede u četvrtfinalu Evrolige.

Turski predstavnik je napravio brejk u Pireju, pošto je trijumfovao sa 73:71 protiv Olimpijakosa. Trenutni rezultat je 1:1, a naredna dva meča igraju se u Istanbulu.

Posle izjednačenog početka utakmice, Olimpijakos je nošen Spanulisom pred kraj poluvremena stigao do maksimalnih +7.

Treća četvrtina protekla je u klasičnoj igri koš za koš, pa su Grci pred poslednjih deset minuta vodili sa 54:51. Efes je ubrzo stigao do preokreta (54:56), ali je klub iz Pireja onda ubacio u veću brzinu, te je serijom 11:2 stigao do 65:58.

Izgledalo je u tim trenucima da će domaćin uspeti bez većih problema da privede utakmicu kraju, ali tako nisu mislili gosti iz Turske. Efes trojkama Ertela i Grejndžera stiže do minus 1, a u sledećem napadu preokret donosi Derek Braun. Ušlo se u veoma neizvesnu završnicu. Printezis je na 90 sekundi pre kraja doneo novo vođstvo svom timu, 71:69. Ipak, on je bio verovatno i tragičar pošto je nedugo zatim promašio dva bacanja u odsudnom trenutku.

To je, ispostaviće se, bio i poslednji pogodak Olimpijakosa. Grejndžer je izjednačio, a veliku pobedu Efesu doneo je Aleks Kirk na 48 sekundi pre isteka vremena. Olimpijakos je imao dve šanse za pobedu, ali su Nikolau i Grin promašili trojke, pa je Efes izjednačio rezultat.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Danston sa 16 poena, Hanikat je dodao koš manje. U ekipi Olimpijakosa Printezis i Spanulis postigli su po 20 poena, dok je srpski košarkaš Nikola Milutinov utakmicu završio sa samo dva poena.

Naredni meč igra se u sredu u Istanbulu.

Ovaj poraz Pirejaca veoma je obradovao mnoge navijače Crvene Zvezde, koji i dalje ne mogu da oproste „bratskom“ klubu za onu pobedu od pre nekoliko nedelja, koja se ispostavila ključnom za Zvezdin je prolazak među osam najboljih timova Evrope.

Evo kako je popularna Fejsbuk stranica „Dnevna doza prosečnog zvjezdaša“ ispratila poraz bratskog tima iz Grčke.