BUSTA JE PROŠLOST, SLEDI GOFAN: Đoković posle velike borbe slomio Španca i čekirao kartu za četvrtfinale!

Novak Đoković se posle velike i beskompromisne borbe plasirao u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

Najbolji srpski teniser svih vremena je u tri seta savladao veoma dobrog Španca Pabla Karenja-Bustu. Bilo je 6:4, 4:6, 6:4. Meč je trajao 146 minuta.

Ovo je bio prvi međusobni duel dva tenisera, a Novaka u borbi za polufinale očekuje 10. nosilac David Gofan.

Ranije danas sa turnira su ispali Endi Marej i Sten Vavrinka, dok je Nadal ubedljivo prošao u četvrtfinale.

TOK MEČA:

Meč na glavnom terenu u Monte Karlu počeo je veoma izjednačeno. U uvodna dva gema oba tenisera su propustila brejk šanse, Novak dve, Karenjo Busta tri. Nakon tri brza gema, pri rezultatu 3:2 Đoković stiže do prvog brejka u meču. Do kraja seta Španac nije imao nikakve šanse, Novak je uspeo da mu još jednom oduzme servis i tako sa četiri gema u nizu stigne do 6:2 i vođstva od 1:o u setovima.

Srpski teniser je i drugi set započeo veoma dobro, nastavio je seriju iz prvog dela igre, pa je ubrzo poveo sa 2:0. Činilo se da je to kraj svih nadanja za Karenja Bustu, ali žilavi Španac nije hteo da se preda. U narednom gemu pravi ribrejk, a zatim osvaja još četiri gema u nizu i stiže do ogromne prednosti od 5:2. Novak je uvideo da je vrag odneo šalu, zaigrao je nešto bolje, te je uspeo da vrati jedan brejk i smanji na 5:4. Međutim, u 10. gemu rival brzo stiže do tri set lopte. Nole je dve spasio, treću nije mogao, pa je posle 91. minuta igre na semaforu stajalo 1:1.

Treći set bio je možda i najneizvesniji. Oba tenisera su u uvodnih pet gemova osvajali svoje servise, bez većoh problema. U šestom gemu Busta je konačno poklekao, pa je Novak stigao do brejka i velike prednosti od 4:2. U narednom gemu drugi nosilac ne koristi dve gem lopte, pa Španac pravi ribrejk i vraća se u meč. Pri rezultatu 4:4, Karenjo je imao dve brejk lopte, koje bi mu možda donele i pobedu. Ipak, Novak je podsetio na stara vremena, u odsudnim trenucima odigrao je veoma dobro, vezao je četiri poena i tako stigao do 5:4. Španac je servirao za opstanak u meču, i na sreću svih nas u tome nije uspeo. Đoković je iskoristio prvu meč loptu za plasman u četvrtfinale.