BRITANAC PREZNOJIO RAFU: Nadal posle velike borbe i tri seta prošao u treće kolo!

Rafael Nadal se posle velike borbe plasirao u treće kolo Mastersa u Monte Karlu.

Španski teniser je tek posle tri seta slomio otpor žilvavog Britanca Kajla Edmunda, 6:0, 5:7, 6:3. Meč je trajao 140 minuta.

Rekorder po broju titula na Rolan garosu je sjajno otvorio meč. Rafa je već u prvom gemu napravio brejk, a nastavio je sa dobrom igrom i u nastavku seta. Edmund nije uspeo da osvoji ni gem u ovom delu igre, pa je Nadal sa 6:0 došao do vođstva u setovima posle samo 29 minuta igre.

Ništa lošije nije započeo ni naredni set. Španac je u trećem gemu stigao do brejka i činilo se da je tada u potpunosti rešio pitanje pobednika. Međutim, Edmund pravi dva brejka u nizu i potpuno preokreće rezultat, i stiže do prednosti od 4:2. Ipak, Nadal odmah pravi ribrejk i uvodi set u neizvesnu završnicu. Ključan momenat dogodio se u 12. gemu, Rafa je servirao, a Britanac je po treći put uspeo da napravi brek i samim tim stigne do 7:5 i poravnanja u setovima, 1:1.

U prva četiri gema odlučujućeg seta oba tenisera su čuvala servise. Nakon ovog mirnijeg perioda usledila su tri uzastopna brejka, Nadal ih je napravio dva i tu je stekao kapitalnu prednost koju nije ispuštao. Do kraja meča Rafa je napravio još jedan brejk i lagano priveo set kraju i sa 6.3 obezbedio plasman u treće kolo.

Ovo je bio prvi međusobni duel dvojice tenisera, a Nadala u trećem kolu očekuje veoma zanimljiv okršaj sa talentovanim Aleksanderom Zverevim.