JEDVA PREŽIVEO AMERIKANCA: Nadal posle pet setova velike borbe stigao do polufinala!

Tanjug/AP

Poslednji polufinalista Vimbldona je španski teniser Rafael Nadal!

On je danas, posle četiri sata i 20 minuta velike borbe i velikih problema sa povredom od sredine drugog seta, savladao Amerikanca Tejlora Frica rezultatom 3:2, po setovima 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (10:4) i u polufinalu će igrati protiv Australijanca Nika Kirjosa koji je ranije danas savladao Čileanca Kristijana Garina sa 3:0 u setovima.

Sam početak meča protekao je u znaku Nadala koji je poveo sa 2:0, ali je onda Fric preuzeo kontrolu, nadoknadio zaostatak i zatim još jednim brejkom dobio prvi set sa 6:3.


I drugi set je Španac bolje započeo, poveo je sa 3:0, ali kada je izgledalo je je u naletu, počeo je sve sporije da se kreće, sve slabije je servirao i bilo je evidentno da ima određenih problema. Ispostavilo se da je u pitanju problem sa trbušnim mišićem, pa je Nadal zatražio medicinski tajm-aut kada je Fric prišao na 4:3.

Činilo se tada da Amerikanac ide ka osvajanju i drugog seta, delovalo je da Nadal neće moći ni da završi ovaj meč, ali ne samo da ga je završio, nego je na terenu ostao čitava četiri sata.

Kada je terapija počela da deluje, Nadal je podizao nivo igre i još jednim brejkom u dvanaestom gemu dobio drugi set sa 7:5.

Novi odgovor Frica usledio je u trećem setu, kada je odlično servirao i uz dva brejka nije dao Nadalu nikakvu šansu – 6:3 u trećem setu za Amerikanca.

Četvrti set je počeo brejkovima sa obe strane, ali je Nadal napravio jedan više i poveo sa 3:1. Fric je uspeo da izjednači na 4:4, ali finiš seta pripada Špancu koji još jednim brejkom stiže do novog izjednačenja u setovima – 2:2.

U setu odluke, prvi je prednost stekao Nadal kada je poveo sa 4:3 na servis rivala, ali nije uspeo da u narednom gemu potvrdi brejk, pa je Fric poravnao na 4:4.

Drama je kulminirala u tim trenucima, a pritisak je bio na Nadalu koji je na svoj servis morao da juri rezultat, prvo pri vođstvu Frica od 5:4, a onda i kada je Amerikanac vodio sa 6:5.

Sve je to povređeni Nadal izdržao, pa je odluka o pobedniku morala da padne u taj-brejku petog seta koji se igra do 10 osvojenih poena! Ali, tu Španac više nije dozvolio bilo kakvu neizvesnost. Iako je tada meč već ušao u peti sat, Nadal je silovito odigrao taj-brejk, poveo 5:0, posle čega mu je ostalo da rutinski privede posao kraju, što je i učinio.

 


Be the first to comment on "JEDVA PREŽIVEO AMERIKANCA: Nadal posle pet setova velike borbe stigao do polufinala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*