GLADIJATORSKA BORBA U AKAPULKU: Novak posle velikog preokreta srušio argentinskog diva!

Novak Đoković se posle velike borbe i preokreta plasirao u četvrtfinale turnira ATP 500 serije u Akapulku.

Srpski teniser je savladao Huana Martina del Potra sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4) posle 159 minuta igre i tako mu se osvetio za poraz u prvom kolu Olimpijskih igara u Riju.

Đokovića u borbi za polufinale čeka duel sa Nikom Kirijosom.

Duel je odigran pred prepunim tribinama stadiona u Akapulku, a Novak je tokom celog meča imao veliku podršku publike.

Od samog starta meča moglo se primetiti da će dvojica tenisera prirediti još jedan pravi klasik. Posle izjednačenog starta Del Potro u petom gemu sa nulom oduzima servis Novaku. Ipak, srpski teniser ribrejk pravi već u narednom gemu.

Ipak, to je bilo sve od Novaka u ovom setu. Delpo pravi još jedan brejk i stiže do 6:4 i vođstva od 1:0.

Đoković je sa nulom osvojio prvi gem drugog seta. Ključan momenat ovog dela igre dogodio se u trećem gemu, kada je Novak spasao dve brejk lopte. Posle tog trenutka Srbin je podigao nivo igre i ubrzo pravi brejk i stiže do prednosti od 4:2. Ipak, bez drame nije moglo ni ovoga puta.

U devetom gemu prvi nosilac na turniru je odigrao katastrofalno, što je Argentinac iskoristio da vrati brejk. Đoković se brzo opasuljio od ovoga, pa je u narednom gemu na sličan način oduzeo servis rivalu i tako stigao do 6:4 i izjednačenja u setovima.

Odlučujući set krenuo je veoma mirno. Oba tenisera su ljubomorno čuvala gemove na svoj servis, pa brejkova nije bilo sve do sedmog gema. Delpo je stigao do tri brejk lopte, prve dve nije iskoristio, ali jeste poslednju.

Poveo je Argentinac sa 4:3, ali mu je to bio poslednji osvojeni gem na meču. Novak je zaigrao kao u najboljim danima i sa tri vezana gema i dva brejka je došao do 6:4 i plasmana u četvrtfinale.

Ovo je Đokovićev 12. trijumf u 16. meču protiv Del Potra.

Dvojica tenisera su se na kraju meča, kao i uvek, toplo pozdravila.

Novaka sada čeka Nik Kirijos, sa kojim do sada nije imao prilike da igra.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!