KONAČNO: Posle dva meseca pauze nastavlja se Liga šampiona, čeka nas spektakl u Parizu!

Posle dva meseca pauze u utorak se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona spektakularnom utakmicom u Parizu između Pari Sen Žermena i Barselone.

Iste večeri na programu je susret Benfike i Borusije iz Dortmunda u Lisabonu.

Parižani su željni revanša jer su prethodna dva sudara u nokaut fazi ispali upravo od Barselone (2013. i 2014), a sada duel čekaju posle sjajnih igara i čak 11 pobeda u poslednjih 12 utakmica.

Krilni napadač PSŽ-a Anhel Di Marija smatra da je došlo vreme da njegov tim eliminiše Barselonu.

„Pričali smo u svlačionici o međusobnom skoru protiv Barselone, ali sada je drugo vreme. Novi je meč, novi su igrači, nadam se i ishod“, rekao je Di Marija.

Dobra vest za „svece“ je da se od povrede oporavio neumorni vezista Marko Verati i biće spreman da vodi žestoke duele sa „čarobnjacima“ iz Katalonije.

Sa druge strane, izlišno je podsećati da najveća opasnost preti od napada „MSN“ – Mesi, Suarez, Nejmar, koji je prošlog vikenda deklasirao Alaves u gostima 6:0, uz četiri gola pomenutih fudbalera.

Zanimljiv i efikasan meč očekuje se u Portugaliji pošto igraju dva tima sa karakteristika ofanzivnog fudbala, Benfika i Borusija.

Za razliku od nemačke Bundeslige, Borusija sjajno igra u Ligi šampiona, što najbolje govori podatak da je sa 21 golom u grupnoj fazi postavila novi rekord.

Ipak, nikako je ne očekuje lak posao protiv tima koji je tri puta izborio četvrtfinale Lige šampiona u poslednjih šest sezona.

U starnoj postavi Benfike očekuje se Ljubomir Fejsa, dok Andrija Živković neće igrati zbog suspenzije, odnosno crvenog kartona još dok je nosio dres Partizana na meču protiv Augzburga u Beogradu.

Utakmice PSŽ – Barselona i Benfika – Borusija počinju u standarnom terminu od 20.45.

Tanjug