SRPSKI SUPERSTAR SE ŠALIO SA NAJBOLJIM TIMOM LIGE: Rapsodija Denvera i novi tripl-dabl Jokića u demoliranju Voriorsa (VIDEO)

Sprski košarkaš Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi imali su nezapamćenu noć u NBA ligi.

Nagetsi su na svom terenu deklasirali i uništili najbolji tim lige Golden Stejt Voriorse sa 132:110.

Jokić je odigrao još jednu neverovatnu partiju. Somborac je po drugi put u NBA karijeri zabeležio tripl-dabl učinak i za to mu je trebalo samo tri četvrtine.

Srpski as je za 36 minuta igre imao 17 poena, ludačkih 21 skok i 12 asistencija. Zanimljivo je da je ceo Golden Stejt ukupno imao 27 skokova. On je iz ige šutirao 7/13, a sa penala 3/7, a imao je i pet izgubljenih lopti. Takođe je bio bolji od celog Golden Stejta po broju skokova u napadu, Jokić ih je imao šest, a Voriorsi ukupno četiri. Na sve to je dodao i dve ukradene lopte.

Jokić je još jednom pokazao i dokazao da je već superstar NBA lige i da ga čeka izvanredna budućnost.

Pored njega ceo Denver je bio na izuzetno visokom nivou. Nagetsi su oborili rekord po broju postignutih trojki u poluvremenu 16, a izjednačili su rekord NBA lige po ukupnom broju postignutih trojki, 24.

Domaći tim je odigrao najbolju partiju u sezoni. Pored Jokića čak petorica igrača su bila dvocifrena. Najefikasniji bio je Ernangomez sa 27 poena (6 trojki), Barton je dao 24 (4 trojke), a Nelson 23 (5 trojki).

U potučenom taboru Voriorsa bolji od ostalih bio je Durent s 25 poena. Udarna igla Golden Stejta Stef Kari je postigao samo 11 poena uz očajan šut iz igre 4/18.