DENVERU PRESELA POBEDA: Jokić odigrao još jednu vrhunsku utakmicu, pa se povredio (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je prošle noći predvodio Denver do pobede u NBA ligi, ali je u finišu utakmice protiv Finiksa povredio kuk.

Denver je na svom terenu pobedio Finiks sa 127:120, a Jokić je za 36 minuta na terenu postigao 29 poena i upisao 14 skokova, osam asistencija, dve blokade i jednu ukradenu loptu.

Posle još jedne sjajne partije nije ni bilo čudo što je njegov pad nepuna dva minuta pre kraja utakmice izazvao veliku zabrinutost u ekipi Denvera. Jokić je pao u reketu Finiksa, a celokupan tim Denvera ga je odmah okružio. Srpski centar je potom ustao i odšepao do svlačionice.

Jokić je istegao levi kuk, rendgenski snimak je bio negativan, a više će o povredi biti poznato nakon magnetne rezonance.

„Drago mi je što nije ništa ozbiljno. Verovatno će odmarati u narednih nekoliko utakmica. Definitvno će nam nedostajati“, rekao je njegov saigrač Derel Artur.

Trener Denvera Majkl Meloun je naveo da su posle meča bila pomešana osećanja u svlačionici.

„Nikolu zaista vole saigrači. On nema ego, mlad je, voli da se zabavlja i momci ga vole zbog toga. I pored svega što je postigao, on je i dalje klinac i zato svi brinu o njemu“, rekao je Meloun.

Denver je noćas upisao šestu pobedu u poslednjih osam utakmica, a pored Jokića istakao se i Danilo Galinari koji je ubacio 23 poena.

U redovima Finiksa najbolji je bio Erik Bledso sa 28 poena.

Košarkaši Indijane su slavili protiv Minesote sa 109:103 i tako prekinuli niz od tri uzastopna poraza.

Najzaslužniji za taj trijumf bio je Pol Džordž sa 32 poena, Majls Tarner je dodao 23, a Džef Tig 20 poena uz 13 asistencija i osam skokova.

Karl Entoni Tauns je bio najefikasniji u ekipi Minesote sa 33 poena, Zek Lavin je postigao 23, a Endrju Vigins 21. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je za 16 minuta na parketu ubacio tri poena, a zabeležio je i tri skoka i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Minesota je ovim porazom propustila šansu da prvi put od 2012. godine veže četiri pobede u nizu.

Rasel Vestbruk je prošle noći postigao 45 poena i predvodio je Oklahomu do pobede protiv Dalasa sa 109:98.

Pored Vestbruka, dvocifreni učinak u trećoj uzastopnoj pobedi Oklahome imali su i Viktor Oladipo (17 poena) i Stiven Adams (15). U poraženom timu najefikasniji je bio Herison Barns sa 31 poenom.

Košarkaši Jute su slavili protiv Los Andjeles lejkersa sa 96:88. Gordon Hejvord je bio najbolji u pobedničkom timu sa 24 poena, dok se u Lejkersima istakao Lu Vilijams sa 20 poena.

Beta