MOŽE LI IKO DA JOJ STANE NA PUT? Posle demoliranja prve teniserke sveta, nezaustavljiva Amerikanka uništila i Muguruzu!

Američka teniserka Koko Vandevej je napravila rezultat karijere.

Ona je u četvrtfinalu Australijen opena demolirala favorizovanu Garbin Muguruzu sa 2:0 (6:4, 6:0) posle 85 minuta igre.

Vandevej, 35. teniserka sveta, je tako nakon što je ubedljivo savladala Anđelik Kerber u prošlom kolu napravila još jedan veliki skalp.

Amerikanka je od samog starta meča igrala na višem nivou od Špankinje. Konstantno je pritiskala servis rivalke, ali nikako nije uspela da stigne do brejka. U sedmom gemu se to konačno promenilo, Vandevej potpuno zasluženo oduzima servis rivalki. Do kraja seta Koko nije dozvolila Muguruzi da se vrati, pa je ovaj deo igre rešila u svoju korist sa 6:4.

Očekivalo se da španska teniserka odigra daleko bolje u drugom setu, ali se dogodilo potpuno suprotno. Očajna Muguruza je u ovom setu osvojila ukupno 10 poena. Vandevej je igrala strašan tenis. Pogađala je vinere, a imala je neverovatan procenat uspešnosti prvog servisa, 100%. Vandevej je iskoristila prvu meč loptu, pa je sa ogromnih 6:0 osvojila drugi set, a samim tim obezbedila i plasman u polufinale.

Vandevej je meč završila sa 31. vinerom, naspram 14 koliko je imala Muguruza.

Ovo će Amerikanki biti prvo učešće u polufinalnu nekog Grend slema u dosadašnjoj karijeri. Tamo je čeka iskusna Venus Vilijams, ali po prikazanim partijama Vandevej će biti favorit u okršaju dve američke teniserke.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!