ŠAMPION SVETA ELIMINISAN: Švajcarska posle penala IZBACILA Francusku!

Francuska je eliminsana sa Evropskog prvenstva! Švajcarska je pobedila svetskog šampiona posle 3:3 u 120 minuta i 5:4 posle boljeg izvođenja penala.

Didije Dešan je večeras, u prvoj eliminacionoj utakmici odlučio da promeni kompletnu odbranu, najpre formacijom sa trojicom štopera, a potom i odlukom da starter bude Lengle. U trenucima kada su na klupi ostali Lukas Ernandes i Žil Kunde.

Trenutak koji je obeležio prvo poluvreme dogodio se već u 15. minutu kada je Seferović „namestio“ upravo Lenglea, lagano se naslonio na njega i zakucao loptu glavom za vođstvo Švajcaraca.

Francuzi u tim trenucima, kao ni u nastavku prvog poluvremena nisu delovali dovoljno organizovano i bili su potpuno bezopasni. Švajcarci su bili disciplinovani u odbrani, taktički dobro postavljeni i na poluvremenu su imali i prednost i kontrolu u svojim nogama.

Ključan trenutak dogodio se verovatno posle 10 minuta igre u nastavku, kada su Švajcarci imali ogromnu priliku da dupliraju svoju prednost, a onda su umesto 2:0, primili gol za 1:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Zuber je ponovo napravio razliku na tereu, probio je Pavara, koji ga je oborio, a VAR intervenisao – čist penal. Rikardo Rodrigez je preuzeo odgovornost, ali ga je Ljoris odlično pročitao i ostavio Francusku u životu.

Samo dva minuta kasnije, usledila je kazna, Mbape je proigrao Benzemu koji rutinski pogađa za 1:1, a potom je u 59. minutu, samo četiri nakon Ljorisove odbrane, Benzema je na pravom mestu posle Grizmanovog šuta za veliki preokret.

Švajcarci su bili u totalnom nokdaunu, više nisu mogli da se oporave, pa sve i da nisu primili oba gola u tako kratkom periodu.

I onda, najlepši trenutak na meču, u 75. minutu, Pol Pogba je postigao spektakularan gol sa 25 metara, pravo u rašlje za ogromnih, ali ne i nedostižnih 3:1.

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima, u 81. minutu, Koman gubi loptu u opasnom prostoru, usledio je centaršut sa desnog boka, a Seferović glavom ponovo pogađa za 3:2.

Kada je u 85. minutu Gavranović postigao pogodak, sledila se cela Francuska, a potom i odahnula kada je pomoćni sudija podigao zastavicu.


Što nije uspeo u 85, jeste u 90. minutu, Gavranović je ostao staložen i sa ivice šesnaesterca pogodio je malu mrežu i odlazak u produžetke!

U poslednjim trenucima Komana je zaustavila prečka da dobijemo najluđi finiš, ovako smo gledali još 30 minuta.

Umor je učinio svoje u produžecima, povredili su se prvo Benzema, potom je bol u loži osetio i Koman, a kako je Dešan izveo Grizmana u samom finišu, Francuzi su ostali bez municije.

Doduše, Mbape je imao odličnu priliku u 110. minutu, potom je i Žiru tukao glavom, ali odlučivali su penali.

Penal serija:

  1. Gavranović pod prečku, Pogba u rašlje – 1:1
  2. Šer plasira u malu mrežu, Žiru siguran – 2:2
  3. Akanđi rutinski uz stativu, baš kao i Tiram – 3:3
  4. Ljoris kači loptu, Vargas ima sreće, Kimpembe snažno – 4:4
  5. Mehmedi siguran, Mbape maši, Zomer vodi Švajcarce dalje!


Be the first to comment on "ŠAMPION SVETA ELIMINISAN: Švajcarska posle penala IZBACILA Francusku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*