OČEKUJE GA SVETLA KARIJERA: Jedan od najtalentovanijih tenisera sveta napravio veliki preokret za plasman u drugo kolo!

Jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih tenisera sveta, Aleksandar Zverev 24. na ATP listi, se posle velike borbe i pet setova plasirao u drugo kolo.

On je u sjajnom meču punom preokreta savladao Robina Hasea, trenutno 57. igrača sveta, sa 3:2 (6:2, 3:6, 5:7, 6:3, 6:2)

Nemac je bez i malo muke osvojio prvi set. Očekivala se lagana pobeda, ali Holanđanin nije delio isto mišljenje. U osmom gemu drugog seta prvi stiže do brejka, a u narednom gemu uspešno servira za osvajanje seta.

Zverev je odmah na start trećeg seta napravio brejk. Čuvao je prednost sve do petog gema kada je Hase uzvratio. U nastavku ovog dela igre Nemac se bespotrebno unervozio, što je iskusni rival iskoristio da dođe do još jednog brejka, a kasnije i seta, pa je Hase posle preokreta poveo sa 2:1.

Zverev je potpuno pao, pa je Hase ekspresno napravio brejk u četvrtom setu. Poveo je Holanđanin sa 2:0, a onda se dogodio verovatno i ključan momenat ovog meča. Zverev je servirao, a Hase je imao dve vezane brejk lopte, Nemac se nekako izvukao, te nije dozvolio rivalu da stekne nedostižnu prednost. Ovo kao da je dalo neku dodatnu snagu Zverevu, dok je Hase potpuno pao. Umesto da lagano privede meč kraju, holandski teniser je sebi dozvolio da dva puta izgubi gem na svoj servis, pa je Zverev stigao do 6:3 i poravnanja na 2:2.

U odlučujućem setu neizvesnosti nije bilo, Hase više nije igrao na visokom nivou, dosta je grešio, pogotovo na svoj servis. Zverev mu je dva puta uzeo brejk i na kraju slavio sa 6:2 i tako obezbedio plasman u drugo kolo.

Nemački teniser, iako ima samo 19 godina, je pokazao mentalnu stabilnost daleko iskusnijeg igrača. Imao je nekoliko padova, ali nikada nije posustajao, pa je na kraju stigao do važnog trijumfa.

Ako se po jutru dan poznaje, čeka ga velika karijera.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!