IDEMO PO NOVE POBEDE: Trećeg dana AO na terenu četvoro srpskih tenisera!

Trećeg dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije nastupiće četvoro srpskih tenisera – Jelena Janković, Dušan Lajović, Viktor Troicki i Aleksandra Krunić.

Jankovićeva u drugom kolu Australijan opena igra protiv Nemice Julije Gerges. Taj meč je drugi na programu na Hajsens areni na kojoj program počinje u 1.00.

Njih dve su se do sada odigrale četiri meča, a srpska teniserka je slavila tri puta.

Svoj meč drugog kola igraće i Dušan Lajović, a čeka ga težak zadatak pošto mu je protivnik Francuz Žo-Vilfred Conga.

Duel Lajovića i Conge drugi je na programu na terenu broj dva na kojem program počinje u 1.00. Njih dvojica se do sada nisu sastajala.

Viktor Troicki u drugom kolu igra protiv Italijana Paola Lorencija, 43. tenisera sveta. Taj meč je treći na programu na terenu broj sedam. Troicki i Lorenci su do sada odigrali samo jedan meč, a slavio je srpski teniser.

Sutra počinju i takmičenja u dublu, a prva od srpskih tenisera će nastupiti Aleksandra Krunić koja u paru sa Oksanom Kalašnikovom iz Gruzije igra protiv Mihaele Krajiček iz Holandije i Gabrijele Dobrovski iz Kanade.

Na teren će i prva teniserka sveta, Nemica Anđelik Kerber koja u drugom kolu igra protiv zemljakinje Karine Vitheft.

Posle tog meča, svoj meč drugog kola odigraće i Švajcarac Rodžer Federer. Njegov protivnik će biti Amerikanac Noa Rubin.

Najbolji teniser sveta, Britanac Endi Marej igra protiv Andreja Rubljeva iz Rusije, a taj meč se igra na Rod Lejver Areni i drugi je po redu.

Beta