ZASLUŽILI SU: Sonja Petrović i Miloš Teodosić košarkaši godine!

teodosic-milos-teo

Košarkaški savez Srbije uručio je danas u Beogradu nagrade najboljim igračima u 2016, uz ocenu predsednika Predraga Danilovića da je godina na izmaku bila više nego uspešna.

Za najbolju seniorku proglašena je Sonja Petrović, koja je sa reprezentacijom ovog leta osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. U konkurenciji seniora za najboljeg je proglašen igrač CSKA iz Moskve Miloš Teodosić koji nije preuzeo nagradu, pošto se posle sinoćnje utakmice i poraza od Crvene zvezde u Evroligi vratio sa ekipom u Moskvu.

„Poznato je da je košarka kolektivni sport i osećam se kao prva medju jednakima. Hvala saigračicama, celom timu i stručnom štabu, medijima koji su podigli žensku košarku na ovaj nivo“, rekla je Sonja Petrović.

Umesto Teodosića nagradu je primio tim menadžer reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Takodje, nagrade su dobili i reprezentativci Srbije u basketu „tri na tri“ Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović i Marko Ždero, za osvojenu titulu svetskog prvaka.

Nadam se da ćemo opet razuveriti sve ljude koliko je ovaj sport atraktivan, težak i da nije neka ulična za….ncija. Nadam se da ćemo opet pokazati da smo najbolji na svetu„, naveo je Bulut.

Predsednik KSS Predrag Danilović rekao je da se nada nastavku dobrih rezultata i u narednoj godin.

Iza nas je više nego uspešna godina u kojoj su košarkaši i košarkašice zabeležili vrhunske rezultate. Seniori su osvojili srebrnu olimpijsku medalju, seniorke bronzanu, u konkurenciji ‘tri na tri’ momci su postali šampioni sveta. Bili smo domaćini predolimpijskog turnira, za koji smo dobili sve pohvale FIBA i zahvalni smo svima koji su to realizovali„, rekao je Danilović.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

 

Beta