MAKABI, A KO STE BRE VI? Moćna NBA Zvezda od Izraelaca ostavila samo dugmiće!

Košarkaši Crvene Zvezde prekinuli su niz od tri uzastopna poraza u Evroligi pošto su u prepunom Pioniru pregazili Makabi sa 83:58.

Ovo je bila peta pobeda ekipe Dejana Radonjića u najjačem evropskom klupskom takmičenju, dok je Ponos Izrael doživeo i sedmi poraz, pa sada večerašnji rivali imaju isti skor posle 12 odigranih utakmica

Zvezdu su do trijumfa u Pioniru vodili sjajni Marko Simović sa 14 i Ognjen Kuzmić sa 12 poena, Milko Bjelica je ubacio poen manje, a Stefan Jović i Branko Lazić po deset.

U redovima Makabija najbolji je bio Di Džej Sili sa 15 poena, dok je Maik Cirbes, nekadašnji igrač Zvezde, meč završio sa 10 postignutih poena.

Izraelci su srpskom šampionu kako tako parirali samo u prvoj četvrtini, a posle toga je na parketu postojao samo jedan tim. Tokom utakmice branilac trofeja u ABA ligi imao je maksimalnih u +31 (59:28) i prava je šteta što krajnji rezultat nije bio i ubedljiviji.

Sigurni smo da će posle ovakvog debakla Makabi i njegovi navijači u buduće dobro znati ko i šta je Zvezda!

Zvezda u narednom kolu gostuje Olimpijakosu, dok Makabi dočekuje CSKA.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!