LUD MEČ U TEL AVIVU: Zvezda GAZILA Makabi, pa jedva iščupala pobedu!

FOTO: Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi rezultatom 89:86 u meču 24. kola Evrolige.

Crveno-beli su tako napokon prekinuli negativan niz od četiri poraza u kontinentalnom takmičenju, a ujedno produžili i onaj pobednički protiv izraelskog predstavnika na pet.

Ekipa Duška Ivanovića je krenula u maniru u kom je i prelomila ovaj susret – trojkama. Dobrić je bio vinovnik istih i sa pet poena bez odgovora protivnika doveo Zvezdu u prvo vođstvo.

 


Međutim, brzo se budi Makabi i stiže do izjednačenja, ujedno i perioda kada je vladala najveća rezultatska neizvesnost na ovom meču. „Ponos Izraela“ je u nekoliko navrata tokom te „klackalice“ imao i prednost, ali sve je to otišlo u zaborav sa ulaskom Nemanje Nedovića u igru.

Čini se da je Zvezdin bek samo nastavio tamo gde je stao u ABA ligi protiv Igokee. Pogodio je dve trojke i imao još jedan koš sa kojim je održao svoju ekipu u igri i pripremio podlogu za ono što će uslediti u drugih 10 minuta.

Drugi kvartal je bolje otvorio domaćin, tačnije Bonzi Kolson koji se razigrao i postao prvi dvocifreni u redovima svoje ekipe. Međutim, stigao je odgovor sa druge strane. Nedović je „sipao“ trojke, Ivanović razigravao, a kada nije išlo drugačije u napadu bi se stvorio Petrušev i nudio druga rešenja.

Zvezda je na poluvreme otišla sa 10 poena prednosti, a da je Luka Vildosa od 44 postigao samo dva poena i to pred samu pauzu.

Ponovila se loša organizacija Makabija na defanzivnom skoku u trećem kvartalu (kao i čitavom meču i sezoni, samo je ovde bilo najviše izraženo). Luka Mitrović je to u potpunosti iskoristio i samo tokom ovog perioda pokupio tri „otpatka“ koji su bili od krucijalne važnosti u sprečavanju naleta Vejda Boldvina koji je odigrao utakmicu karijere u Evroligi.

Zvezda je u ovom delu igre stigla do najveće prednosti od 16 poena koju je imala i u poslednjem kvartalu, ali je sa izlaskom Nedovića iz igre usledio i najgori period igre te ekipe.

Makabi je postepeno smanjivao prednost, da bi naposletku došao do zaostatka od samo jednog poena i tako uveo meč u penal završnicu.

Ključni su u tim trenucima bili poeni Dobrića nakon rolinga za 85:82, nakon čega je Zvezda mogla ranim faulovima da kontroliše i spreči šut za tri protivnika.

Nikome ruka nije zadrhtala, naročito ne Vildosi koji je najčešće i šutirao penale. Na kraju je Boldvin pokušao sa polovine terena da odvede svoju ekipu u produžetke, bio blizu, ali nije i pogodio.

Zvezdi je ovo 11 trijumf u sezoni i sa 13 poraza zauzimaju 13. mesto pred duel sa Albom.

Makabi sada ima po 12 pobeda i poraza, a crveno-beli su im naneli tek drugi poraz kod kuće ove sezone. U narednom kolu tu dočekuju Bajern.

 


Be the first to comment on "LUD MEČ U TEL AVIVU: Zvezda GAZILA Makabi, pa jedva iščupala pobedu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*