SVETSKO ČUDO U RUSIJI: Rostov bacio na kolena moćni Bajern (VIDEO)

Veliko iznenađenje dogodilo se u hladnoj Rusiji. Rostov je na svom stadionu na kolena bacio moćni Bajern, bilo je 3:2.

Ovaj trijumf ruskom vicešampionu ne donosi šansu za plasman u drugu fazu takmičenja, ali je sigurno jedan od najvećih u istoriji kluba. Ekipa Karla Anćelotija tako je upisala drugi neuspeh u nizu, posle poraza od Dortmunda proteklog vikenda.

Bajern je u prvom poluvremenu bio bolji i agilniji rival, ali mu je dugo trebalo da stigne do vodećeg gola. Igrao se 35. minut Renato Sančez je promešao odbranu domaćih i šutirao, ali je golman Džanaev dobro reagovao, ipak u nastavku akcije lopta je stigla do Koste koji je zakucao loptu u mrežu za vođstvo Bajerna od 1:o. Tada su svi verovatno pomislili da je meč rešen i da je jedino nepoznat konačan rezultat. Međutim, fudbaleri Rostova nisu tako mislili, u 44. minutu stižu do izjednačenja. Rafinja je poslao očajnu loptu koju su ruski fudbaleri presekli, a strelac Azmun se sjajno snašao i savladao rezervnog golmana Bajerna Ulrajha. 1:1 je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na startu drugih 45 minuta penal za Rostov, koji vešto koristi Poloz i donosi svom timu prednost od 2:1. Ipak, nije prošlo ni dva minuta, a na semaforu je stajalo 2:2. Bernat je bio strelac. Veliku pobedu ruskom vicešampionu doneo je Noboa u 67. minutu. Pokušao je Karlo Anćeloti uvođenjem Milera nešto da promeni, ali sem nekoliko dobrih prilika, Bajern nije mogao do trećeg gola.

Ovim porazom nemački šampion je ostao sa minimalnim šansama da zauzme prvo mesto, pošto će Atletiko zazidati čelnu poziciju ako uzme bar jedan bod u meču sa PSV-om. Sa druge strane, Rostov je napravio ogroman korak ka trećem mestu i nastavku takmičenja u Ligi Evrope, i sada ima četiri boda, tri više i meč više od holandskog šampiona.