PORAZ: Košarkašice Srbije izgubile od Ukrajine, ali i dalje zadržale šanse za plasman na EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Nišu od Ukrajine sa 82:88 (20:27, 19:22, 26:20, 17:19), u utakmici poslednjeg, šestog kola kvalifikacija, ali je i dalje zadržala šanse za plasman na turnir.

Aktuelni evropski šampion Srbija pretrpela je drugi poraz u Grupi D i uz četiri pobede zauzima drugo mesto na tabeli. Srbija je u kvalifikacijama oba puta izgubila od Ukrajine, koja se kao prvoplasirana sa svih šest pobeda direktno plasirala na Evropsko prvenstvo.

Košarkašice Srbije sada moraju da čekaju da se završe ostale večerašnje utakmice u kvalifikacijama, kako bi saznale da li su se kao jedna od šest najbolje drugoplasiranih ekipa plasirale na Evropsko prvenstvo.

U ekipi Srbije najefikasnija je bila Sonja Petrović sa 24 poena, a imala je i pet skokova, Ana Dabović postigla je 17 poena uz pet skokova i pet asistencija, Jovana Milovanović 15 poena, a Tijana Ajduković 13 poena i 10 skokova.

Kapiten Srbije Milica Dabović nedavno je najavila da će posle večerašnje utakmice završiti reprezentativnu karijeru.

U ekipi Ukrajine Alina Jagupova postigla je 22 poena, a imala je i osam skokova i sedam asistencija, Gana Zaricka postigla je 20, a Dandra Mos 18 poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 27. juna 2017. godine u Češkoj.

Beta