ISKALILE BES: Srpkinje izgubile prvi set, pa DEKLASIRALE Francusku za plasman u polufinale!

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva posle preokreta i pobedom nad Francuskom rezultatom 3:1 (22:25, 25:18, 25:7, 25:20).

Izabranice Zorana Terzića će u borbi za plasman u finale igrati protiv Turske.

Srbija je meč u grupnoj fazi protiv Francuske dobila bez izgubljenog seta, te ih je iznenadila igra protivnica u prvom setu.


Igrale su Francuskinje na ivici greške, ali ako su one bile na ivici onda su naše odbojkašice tu granicu prešle.

Čak šest grešaka iz servisa su napravile uz nezavidan poenterski učinak. Raspoložene su bile samo Boškovićeva i Ognjenovićeva kojoj je ovo bio 300. nastup u dresu reprezentacije.

Stizala je Srbija Francusku, ali bi upravo tada nastupila serija grešaka.

Sjajno je razigravala Francuskinje Nina Stojiljković, a pre sveka Žikel koja je set završila sa sedam poena.

Prvo vođstvo Srbije na meču je viđeno na startu drugog seta. Razigrale su se Rašićeva i Popovićeva na pozicijama srednjih blokera.

Sve što je viđeno od Francuske u ovom setu jeste približavanje na poen razlike pri rezultatu 19:18, ali tada na servis stupa Maja Ognjenović. Srbija je vezala šest poena i osvaja drugi set, a samim tim se i vraća u meč.

Teško je pao gubitak drugog seta Francuskinjama što se videlo na startu trećeg kada su Srpkinje uzele prvih sedam poena odakle povratka nije bilo.

Briljirale su na servisu najpre Maja Ognjenović, a potom i Bojana Milenković.

Protivnicama je prepušteno samo sedam poena za ceo set, a od tog broja čak četiri su Francuskinje dobile nakon grešaka srpskih odbojkašica. Treći set je verovatno i najbolji za Srbiju na ovom prvenstvu.

Nisu mogle da se vrate Francuskine nakon ovakvog seta, te su Srpkinje odmah na početku odlučujućeg seta stigle do prednosti koju su uvećavali do kraja seta, a na taj način su privele i meč kraju.

Nije sve bilo tako lako za Srbiju ni u odlučujućem setu s obzirom na to da su vodile 19:8, da bi se ta prednost „istopila“ pa su Francuskinje imale i 23:20. Više od toga nisu mogle po povratku na teren Tijane Bošković.

Srbija već zna ko je čeka u polufinalu s obzirom na to da je Turska ranije maksimalnim rezultatom savladala Poljsku.


Be the first to comment on "ISKALILE BES: Srpkinje izgubile prvi set, pa DEKLASIRALE Francusku za plasman u polufinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*